Ognjen Jaramaz (©MN Press)
Ognjen Jaramaz (©MN Press)

Ognjen Jaramaz: Super saradnja sa Trinkijerijem, Balkanci su mi mnogo pomogli

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.06.22. | 11:43

Reprezentativac Srbije o kvalifikacionim utakmicama, selektoru Pešiću, sezoni u Bajernu...

Ponovo je Ognjen Jaramaz zadužio opremu sa nacionalnim grbom. Prva evrolgaška sezona je arhivirana, skrenuo je misli sa Bajerna i okrenuo se reprezentaciji. Biće važan adut Svetislava Pešića u dve kvalifikacione utakmice koje Srbiju čekaju naredne nedelje protiv Letonije u Rigi i Belgije u Nišu.

Nekadašnji prvak Evrope u reprezentaciji do 20 godina spreman je za novu važnu misiju u reprezentativnom dresu.

Izabrane vesti

"Bio sam onemogućen zbog klupskih obaveza ove godine da prisustvujem prozorima. Radujem se što sam sad u mogućnosti, bez obzira na to što je prošla klupska sezona bila izuzetno naporna. Nisam tu od prvog dana, već sam se naknadno priključio... Sada uživam u saradnji sa trenerima i igračima", rekao je Ognjen Jaramaz koji do sada nije imao priliku da trenira sa novim selektorom. "Prvi put sarađujem sa Pešićem, znam ga iz toga što sam gledao, ne mogu da sudim iz ove saradnje koja traje dan i po koliko sam ovde, ali su prvi utisci fantastični".

Prvi izazov Srbiju čaka 30. juna u Rigi. Posle toga će se uputiti ka Nišu, gde će igrati sa Belgijom.

"Spremamo tu prvu utakmicu, okupljamo se polako. Oni su ekipa sa mnogo šutera, očekujemo da će igrati brzo, šutirati iz svih mogućih pozicija, da će raširiti teren, trudimo se da se spremimo. Videćemo, polako. Kratak period smo ovde, tek treba da iskoristimo dane. U Nišu očekujem veoma dobru atmosferu i pune tribine. Nišlije uvek naprave dobru atmosferu kada su košarkaške manifestacije u pitanju".

Ovog puta Jaramaz ima priliku da bude u timu i sa našim NBA košarkašima - Nemanjom Bjelicom, koji je stigao posle osvajanja šampionskog prstena i Bobijem Marjanovićem.

"Znači nam mnogo, meni kao članu reprezentacije znači da imam takve saigrače pored sebe, jer samim tim smo kvalitetniji i onda smo kompetentniji na terenu i za ostvarivanje nekog uspeha. A znači takav primer i za mlađe, koji svi treba da slede".

Ove godine je glavno takmičenje Evropsko prvenstvo, ali reprezentativci trenutno ne gledaju daleko...

"Svima je ovde jasno da nema prostora da se razmišlja o septembru. Imamo dve utakmice koje su nam važne za plasman na Svetsko prvenstvo".

Trinkijeri i Jaramaz (MN Press)Trinkijeri i Jaramaz (MN Press)

Iza Jaramaza je prva evroligaška sezona u dresu Bajerna iz Minhena. Nije se završila kako je želeo, jer im je Alba nanela poraz u finalnoj seriji.

"Nisam zadovoljan time što nismo osvojili trofej u nacionalnom prvenstvu. To je bio klupski cilj, a mi nismo uspeli... Sa druge strane sam zadovoljan našim nastupom u Evroligi, jer smo napravili veliki uspeh za Bajern - gde smo se opet plasirali u najboljih osam. I sa Barselonom smo igrali veoma dobru seriju, ušli u petu utakmicu, nažalost nismo prošli dalje. Ali, to smatram ličnim i timskim uspehom. Kada sumiram, sezona je imala dobrih momenata, ali mi je žao što nismo uzeli trofej".

Nije odmah sve Ognjenu išlo glatko u Minhenu, ali posle deset meseci može da kaže da su utisci pozitivni.

"Pronašao sam se veoma dobro. Bio mi je potreban period adaptacije, što je i normalno. Da se naviknem na novu sredinu, nove ljude oko sebe, drugi nivo takmičenja. Prvi put sam igrao Evroligu, svi ljudi su mi tamo mnogo pomogli. Trener Andrea Trinkijeri s kojim sam sarađivao u Partizanu, Vladimir Lučić, a i ostali Balkanci, koji su mi stalno bili na raspolaganju. Zadovoljan sam životom tamo".

Iako je i ranije radio sa italijanskim stručnjakom, sada je ta saradnja bila malo drugačija.

"Bilo je novih stvari svakako. Evroliga zahteva neke drugačije taktičke zamisli s kojima sam se susretao. Nas dvojica imamo super saradnju i nije bilo nkakvih problema", podvukao je Jaramaz.



tagovi

Ognjen Jaramazkošarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara