Jorgos Barcokas (©Starsport)
Jorgos Barcokas (©Starsport)

Olimpijakos dobio pojačanje pred duele sa Olimpijom i Partizan Mozzart Betom

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 22:46

Luk Sikma se ranije od planiranog vratio u pogon

Muči se Olimpijakos sa povredama na startu sezone, ali rezultati ne trpe preterano. Vicešampion Evrope je izgubio samo jedan duel, pošto ga je u drugom kolu Evrolige savladala Barselona u Pireju. Vratio se ekspresno na pobednički kolosek i dobio AEK u grčkom prvenstvu 79:71, a Jorgos Barcokas je posle meča obelodanio još dobrih vesti.

Luk Sikma ponovo trenira sa timom i biće u konkurenciji za sastav pred duplo kolo Evrolige, iako je prvobitna prognoza ukazivala da će provesti dve nedelje van stroja i da će preskočiti duele sa Olimpijom Milanom (17. oktobar) i Partizan Mozzart Betom (19. oktobar).

Izabrane vesti

Iskusni centar je osmog oktobra povredio list, ali se oporavio daleko breže od planiranog i pojačaće konkurenciju u reketu pred dva bitna duela u razmaku 48 sati.

"Sikma će biti među 12 i spreman za meč protiv Olimpije Milano. U treningu je", rekao je Barcokas za SDNA posle trijumfa nad AEK-om.

Nije čak otpisao ni mogućnost povratka Najdžela Vilijamsa Gosa u tim. On ima problema sa spazmom u levom bicepsu.

"Videćemo šta će se desiti sa Gosom", zagonetan je ostao grčki stručnjak, te nije nemoguće da Amerikanac dočeka bivši klub, Partizan, u Pireju naredne sedmice.

Jedino je sigurno da u stroju neće biti Šekil Mekisik, čiji oporavak bi trebalo da potraje još tri sedmice, nakon povrede kolena.

Inače, Olimpijakos je u pobedi nad AEK-om predvodio Alek Piters sa 16 poena i osam skokova. Utisak je da crveno-beli Amerikancem pokušavaju da zamene Sašu Vezenkova u timu, pošto je večeras uzeo čak 15 šuteva i pogodio sedam. Podsetimo da je bio MVP prvog kola Evrolige sa 17 poena i 10 skokova protiv Panatinaikosa.

Bivšeg košarkaša CSKA i Baskonije ispratio je Janulis Larencakis sa 14 poena, 12 je dodao Tomas Vokap, dok je 11 ubacio kapiten Kostas Papanikolau. Srebrni reprezentativac Srbije iz Manile, Nikola Milutinov, bio je na pragu dabl-dabla sa po devet poena i uhvaćenih lopti.



tagovi

KK OlimpijakosLuk SikmaJorgos BarcokasNajdžel Vilijams GosŠakil MekisikAlek Piters

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara