Alek Peters (Star sport)
Alek Peters (Star sport)

Olimpijakos ima skoro ceo tim za sledeću sezonu: Potpisao najbolji strelac

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 13:34

Rešena velika briga u Pireju

Leto je vreme za prelaske igrača ali je proleće najbolji period kada ozbiljni klubovi sklapaju sliku timova za narednu sezonu.

Olimpijakos to potvrđuje. Pirejski crveno-beli su danas saopštili da su završili veliki potpis. Novi ugovor u je potpisao ponajbolji igrač ove sezone Alek Piters. Amerikanac koji ima i pasoš Bosne i Hercegovine je parafirao vernost do leta 2026. godine.

Izabrane vesti

Na taj način je Olimpijakos završio ogorman posao i neće biti prinuđen da traži zamenu za sjajnog strelca koji igra sezonu karijere. Većina igrača iz aktuelnog igrčakog kadra imaju ugovore i za sledeću sezonu pa Olimpijakos neće na leto morati da panično juri za pojačanjima. Tomas Vokap ima ugovor do 2027, Najdžel Mitru Long, Janulis Larencakis, Kostas Papanikolau i Filip Petrušev do 2026, a Šekil Mekisik, Najdžel Vilijams Gos, Nikola Milutinov i Mozes Rajt do 2025. godine. Luk Sikma i Mustafa Fal imaju ugovore do sledećeg leta ali uz opciju produžetka saradnje na godinu dana, dok je Ajzea Kenan jedini koji u ovom trenutku ističe ugovor i nema naznaka da će ga produžiti.

Ostanak Pitersa je veliko pojačanje za crveno-bele jer je reč o igraču koji je eksplodirao ove sezone i preuzeo ulogu lidera nakon odlaska Saša Vezenkova. Amerikanac je prvi strelac Olimpijakosa u Evroligi sa prosekom od 14,3 poena i indeksom uspešnosti od 16,1.

U Evropu je došao 2018. godine iz Finiksa kada je potpisao za moskovski CSKA. Tamo nije bio među nosiocima igre i u proseku je beležio nešto više od pet poena po meču. Još manju ulogu je imao sledeće sezonu u Efesu sa kojim je osvojio titulu. Potom je igrao zapaženu ulogu u Baskoniji i obezbedio povratak u NBA gde je bio epizodista u timu Bruklin Netsa. Prošle sezone je stigao u Olimpijakos, ali nije bio u prvom planu, igrao je u proseku 13 minuta i beležio manje od pet poena po meču. Odlaskom Vezenkova mu se otvorio prostor, maksimalno je iskoristio šansu i postao lider Olimpijakosa. Partiju sezone je pružio protiv Crvene zvezde kada je ubacio 28 poena.



tagovi

KK OlimpijakosAlek Piters

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara