Screenshot - olympiacosbc.gr
Screenshot - olympiacosbc.gr

Olimpijakos zvanično predstavio zamenu za Milutinova

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 16:02

Mozes Rajt potpisao ugovor do juna 2025. godine

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas je sinoć, posle poraza od Reala u Madridu potvrdio loše vesti - Nikola Milutinov mora na operaciju. Srpski reprezentativac će tako provesti dva meseca van stroja, a s obzirom da će i Mustafa Fal biti još dve nedelje u autu, klub iz Pireja je rešio da reaguje. Kako je i zvanično potvrđeno, novi centar je stigao u Dvoranu mira i prijateljstva, pošto se Amerikanac Mozes Rajt obavezao na vernost crveno-belima do juna 2025. godine.

Ovaj 25-godišnji košarkaš visok 206 centimetara pokriva obe bekovske pozicije, a u redove grčkog velikana stigao je iz Merkezefendija. Igrao je sjajno u Turskoj, beležio 26,4 poena i 8,4 skokova, pa je zapao za oko crveno-belima koji su rešili da plate klauzulu u njegovom ugovoru i presele ga u svoje redove.

Izabrane vesti

Grčki mediji su pisali da je Olimpijakos morao da izdvoji 70.000 evra za obeštećenje, uz mesečnu platu od 30.000 evra. Naravno, to nije potvrđeno, pa s obzirom da se u startu pričalo o kratkoročnoj saradnji, a da je Rajt na kraju potpisao na godinu i po dana (spekupliše se da će na leto imati priliku da aktviria drugu godinu saradnje), pitanje je da li su ove cifre ostale na snazi.

Jednu od najboljih partija u Turskoj pružio je u pobedi protiv Galatasaraja, kada je postigao 36 poena uz 14/20 iz igre.

U svakom slučaju, Barcokas je dobio novu opciju u reketu, a Luka Sikma i Filip Petršuev veliku pomoć. Rajt je posle četiri godine na Džordžija Teku izašao na draft 2021. godine, ali nije bio izabran. Nastupao je potom u Razvojnoj ligi, kratko boi deo prvog tima Los Anđeles Klipersa, pa potom i Dalas Maveriksa, ali se leta 2022. odlučio da karijeru nastavi u Kini. Minulu sezonu je proveo tamo, počeo i tekuću, a onda je stigao poziv iz Turske da odmeni Danijela Oturua, kojeg je uzeo Anadolu Efes.

Pet utakmica bilo je dovoljno da skrene pažnju evroligaša, pa ćemo ga uskoro videti i na delu u elitnom evropskom takmičenju. Problem bi mogao da nastane u grčkom prvenstvu, gde postoji ograničenje za broj stranaca, pa će Barcokas i njegovi saradnici pažljivo morati da biraju koga da registruju. Rajt bi mogao da debituje već 30. januara, kada Olimpijakos dočekuje berlinsku Albu u 24. kolu Evrolige.



tagovi

KK OlimpijakosMozes RajtKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara