Oni su već igrali finale ABA lige

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.04.18. | 13:19

Njih sedmorica znaju šta ih čeka i sa te strane imaće prednost u borbi za Evroligu

Ako pogledamo trenutne rostere Crvene zvezde i Budućnosti videćemo da su sedmorica igrača već iskusila finale ABA lige. A objektivno, to iskustvo će im biti veoma, veoma bitno zbog svega što nas čeka narednih dana. To su: Branko Lazić, Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić i Milko Bjelica u ekipi Crvene zvezde i Nemanja Gordić, Nikola Ivanović i Danilo Nikolić kod Budućnosti.

Lazić i Dangubić su osvojili ABA ligu tri puta sa Zvezdom (2014/15, 2015/16 and 2016/17), dok su Dobrić i Bjelica to učinili prošle sezone. Lazić je igrao i u finalu u sezoni 2012/2013, ali je tada poražen sa Zvezdom od Partizana.

Izabrane vesti

Zapravo, tada je Nemanja Gordić slavio titulu s crno-belima, ali je izgubio finale od Zvezde u sezoni 2014/2015 dok je igrao za Cedevitu.

Nikola Ivanović i Danilo Nikolić su igrali finale u sezoni 2015/2016 kao igrači Mega Bemaksa, ali su izgubili takođe od Zvezde.

Ova brojka od sedmorice "starosedelaca" govori nam i da će biti dosta debitanata u finalu, ali i onih koji čekaju prvi trofej sa jednim od ova dva kluba.

Foto: MN Press


tagovi

Ognjen DobrićBranko LazićNemanja DangubićNemanja GordićMilko BjelicaNikola Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara