Kevin Panter (©Star Sport)
Kevin Panter (©Star Sport)

Panter: Možemo da se oporavimo i odigramo bolje protiv Virtusa; Lesor: Radiću sve što treba da pobedimo

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.10.22. | 19:06

“Sada moramo da način da zatvorimo utakmicu i dođemo do pobede“, jasan je francuski centar

Tri uzastopna poraza na startu prve evroligaške sezone posle osam godina nije učinak koji su u Partizan Mozzart Betu želeli da vide. Puna Beogradska arena na kraju ipak nije videla prvenac u sudar sa milanskom Olimpijom, a u četvrtak od 20.30 imaće novu šansu protiv bolonjskog Virtusa.

Kevin Panter u razgovoru sa novinarima kaže da veruje u ovaj tim i pozitivnu reakciju posle generalno dobrog izdanja protiv Manekena.

Izabrane vesti

“Težak poraz smo pretrpeli protiv Olimpije, ali smo svi dobro psihički. Definitivno verujem da ekipa može da prevaziđe ovo brzo i bude spremna za Virtus. Lično mi nije teško da se spremim za ovako nešto, radio sam ovo dovoljno dugo da znam da nije. Nekim igračima u ekipi je ovo možda nova situacija, ali bićemo spremni“, kaže Panter.

Četvrtak, 20.30: (1,70) Partizan Mozzart Bet (14,5) Virtus Bolonja (2,30)

Kapiten crno-belih je bio igrač Virtusa pre tri godine, u Bolonji je osvojio i FIBA Ligu šampiona. Međutim, ne “pali“ ga ova utakmica posebno u odnosu na druge...

“Nemam posebnu motivaciju protiv Virtusa, prošlo je od tog vremena nekoliko godina. Bila je to moja prva sezona u Italiji, osvojili smo Ligu šampiona, bilo mi je lepo“.

Matijas Lesor takođe želi da vidi reakciju cele ekipe kako bi se došlo do trijumfa...

“Tražimo prvu pobedu, podižemo formu što se vidi u odnosu na prošle utakmice. Sada moramo da način da zatvorimo utakmicu i dođemo do pobede“, poručio je francuski centar.

Protiv Olimpije igrao je 39 minuta, pa se postavlja logično pitanje da li je umoran...

“Nisam umoran. Ovde sam da bih igrao, srećan sam kada igram i kada sam na terenu. Srećan sam što sam ovde i što mi trener veruje. Nemam vremena da razmišljam o umoru, želim samo da igram i da pobeđujemo kao tim“.

Da li to znači da fizički može da igra u kontinuitetu na jučerašnjem nivou?

“Uradiću sve što mogu da pomognem ekipi. Ne mogu sada da kažem kako će moje telo da reaguje, ne znam ni koliko ću da igram. Ali, ako moram da trčim i borim se po celom terenu, to ću i raditi“.

Mnogi veruju da je Lesor protiv Olimpije odigrao najbolju utakmicu otkako je obukao dres crno-belih...

“Nema posebne motivacije, jednostavno se adaptiram na našu igru. Igrali smo sa dosta preuzimanja, tako da sam često bio na protivničkim bekovima, zadatak mi je bio da u odbrani budem agresivan na njima. Verujem da mogu da igram presing preko celog terena na svakom protivničkom centru. Osećam se dobro i samo želim da pobeđujemo“.

Partizan Mozzart Bet je poražen dvaput zaredom u tesnim završnicama, što ume da utiče na psihu igrača...

“Bilo je teško juče, sada se samo fokusiramo na Bolonju. Gledali smo video analizu šta smo loše radili, šta moramo da ispravimo. Imamo samo jedno veče da to promenimo“.

 



tagovi

KK PartizanEvroligaKevin PanterPartizan Mozzart BetMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara