Košarkaši Panatinaikosa (©MN Press)
Košarkaši Panatinaikosa (©MN Press)

PAO se oporavio posle šoka u Larisi i došao na prag finala

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.06.22. | 22:00

Zeleni iz Atine vratili prednost u polufinalnoj seriji

Košarkaši Panatinaikosa neprijatno su iznenadili pre par dana u Larisi. Pretrpeli su poraz na gostovanju od tima koji je ligaški deo okončao na šestom mestu (77:84). Uspeli su da se trgnu i vrate na pobedničke staze, kako su u OAKA areni bili bolji sa 94:82.

Imali su domaći košarkaši kontrolu od prvog do poslednjeg minuta. Na prvi odmor otišli sa 11 razlike, do poluvremena vodili sa 18. U trećem kvartalu stekli su i 24 poena viška i sve je bilo jasno. Poveli su nakratko i sa 27 razlike, ali su u finišu dozvolili rivalu da upristoji poraz.

Izabrane vesti

Janis Papapetru je dominirao sa 25 poena, a odličan je bio i Jorgos Papajanis sa 16 poena i 10 uhvaćenih lopti. Deril Mejkon se zaustavio na 13 poena, dok je Okaro Vajt dodao 12. Nemanja Nedović je proveo nešto manje od 20 minuta u igri, a za to vreme je ubacio šest poena uz tri asistencije.

U poraženom timu 18 poena Zoisa Karampelasa, pola koša manje dodao je Amerikanac Stefan Mudi. Džejlen Hadson je brojao do 16, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Janis Beržins. Usman Krubali je imao sedam poena, ali čak 14 skokova.

U drugoj polovini žreba nalaze se Olimpijakos i Promiteas, a ekipa Jorgosa Barcokasa posle dve ubedljve pobede ima priliku da kod kuće overi vizu za finale (subota, 19.00).


tagovi

KK PanatinaikosJanis PapapetruNemanja Nedović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara