Kevin Panter i Nikola Gaćeša (©Star Sport)
Kevin Panter i Nikola Gaćeša (©Star Sport)

Parni valjak kao 'dizelaš', ali kad je uhvatio zalet nije bilo spasa za Hercegovac

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.02.24. | 21:41

Partizan Mozzart Bet slavio rezultatom 92:67 i zakazao polufinale Mozzart Kupa Radivoja Koraća sa Vojvodinom, tim iz Gajdobre se borio časno svih 40 minuta

Poslednja četvrtfinalna utakmica Mozzart Kupa Radivoja Koraća prošla je bez iznenađenja, a sa Vojvodinom za finale će igrati Partizan Mozzart Bet. Očekivano, mada je Hercegovac iz Gajdobre odigrao hrabro i nije se predao bez borbe. Igrači Aleksandra Komnenića se igrali su na momente preko granica mogućnosti i časno položili oružje. I to zaslužuje poštovanje.

Ponovo je Parni valjak pokazao dosta manjkavosti u igri, pogotovo u prvom delu kada je Hercegovac u jednom delu vodio ili bio na najviše dva poseda zaostatka. Delovao je kao klasičan 'dizelaš', trebalo mu je vremena da uhvati zalet, ali kada je pronašao odgovarajući ritam - bilo je gotovo.

Izabrane vesti

Šampion Jadranske lige odneo je pobedu rezultatom 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19), ali će Željko Obradović imati o čemu da razgovara sa ekipom pred polufinalni duel sa Vojvodinom, pošto je odigrala veoma dobar meč protiv favorizovane Mege. Imao je šta šef struke Partizana šta da zameri svojim igračima, pogotovo u izboru pozicija za realizaciju i nedostatak koncentracije u određenim segmentima odbrane...

Prevagu u korist Obradovićevog sastava doneli su objektivno veći kvalitet, iskustvo i naravno velika razlika u fizičko-atletskim karakteristikama. Bilo je jasno odmah da Partizanovi igrači imaju tela "za broj" veća od košarkaša Hercegovca, mada se dugo kompletna prednost beogradskog sastava nije osetila u rezultatu ali jeste, primera radi, u defanzivnim minijaturama poput izblokiranih pokušaja i rivala i kontakt igre. Ipak, kako je vreme prolazilo Hercegovac je mnogo brže ostajao bez goriva i do isteka vreman posustao. Svakako, tim iz južnobačkog naselja može da bude ponosan na prikazanu igru protiv evroligaša.

------------------------------

Na ovoj utakmici postignuto je 159 poena, što je donelo novih 159.000 dinara u humanitarnoj akciji "Svaki poen vredi više" Fondacije Mozzart. Trenutno je prikupljeno ukupno 643.000 dinara.

Podsetimo, Fondacija Mozzart tokom Mozzart Kupa Radivoja Koraća za svaki poen donira 1.000 dinara u humanitarne svrhe.

------------------------------

Partizan Mozzart Bet je zalet ka trijumfu počeo da hvata u drugoj četvrtini, kada je serijom 17:5 odgovorio na vezane koševe Mladena Grušanovića i Nikole Gaćeše. Najveći udeo u preokretu imali su Zek Ledej i Balša Koprivica. Kada su crno-beli shvatili da pokušajima - i mahom promašajima - za tri neće daleko da doguraju, preselili su se u reket i počeli da koriste ozbiljnu fizičku prednost u odnos na rivala. Ledej i Koprivica su zatrpali koš protivnika i doveli Partizan do +8 (31:23), posle čega je u samoom finišu poluvremena iskočio Pi Džej Doužer. Prvo atraktivnim zakucavanjem, onda i trojkom uz zvuk sirene za 37:29 na poluvremenu.

Prilično nizak broj poena bio je posledica ne preterano dobrih procenata iz igre na obe strane. Partizan Mozzart Bet držao se na tek nešto iznad 41 odsto, s tim da su Kevin Panter i Aleksa Avramović ostali bez poena, dok je Hercegovac bio na 31 posto. U toj konstelaciji snaga Ledej je imao 13 poena, dok je Koprivica bio na pragu dabl-dabla sa po devet poena i skokova.

Prvu dvocifrenu prednost Parni valjak stekao je poenima Džejmsa Nanelija za 39:29, da bi u nastavku proigrali Frenk Kaminski, Tristan Vukčević i Aleksa Avramović. Čim je Partizan dobio više opcija u napadu, Hercegovac je ostsao bez odgovora. Obradovićev tim je uhvatio dobar ritam i serijom 15:4 otišao na +20 (62:42) posle čega je bilo jasno da elemenata za razmišljanje o bilo kakvom iznenađenju - nema. Parni valjak je potpuno preuzeo kontrolu utakmice i priveo je željenom kraju, uz dobro raspoređene minute i manju potrošnju nosilaca, o čemu je trofejni stručnjak verovatno dosta razmišljao.

U sastav Partizan Mozzart Beta se posle dve sedmice vratio Uroš Trifunović. Zamenik kapitena je zaigrao u startnoj petorci i odigrao vrlo dobar meč. Tokom uvodnog dela utakmice, kada se Partizan dosta mučio, praktično je jedini ponudio koševe sa dve trojke, odnosno osam poena u kratkom intervalu. Verovatno ga je sa razlogom Obradović ostavio najduže na terenu od svih prvotimaca. Za razliku od Trifunovića, iz sastava je izostao Alen Smailagić koga nije bilo na parketu zbog nešto više telesne temperature od normalnih okvira. Uz ekipu su, takođe u civilu, bili Bruno Kaboklo, Džejlin Smit i Mateuš Ponitka.

Balša Koprivica je meč završio sa 13 poena i 14 skokova, Aleksa Avramović je uz 11 poena imao i sedam asistencija, dok je Tristan Vukčević dopisao 15 poena i sedam uhvaćenih lopti, uz dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Uroš Trifunović je ubeležio 10, a Frenk Kaminski 11 poena. Kod Hercegovca po 14 poena imali su Miloš Dimić i Dragan Marić.

Polufinalni meč sa Vojvodinom crno-beli igraju u petak od 21 čas.

Partizan Mozzart Bet - Hercegovac 92:67

/14:13, 23:16, 27:19, 28:19/

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 15, Ledej 12, Avramović 11, Koprivica 13 (14sk), Panter 4 (4as), Smailagić, Jaramaz 4, Naneli 2, Trifunović 10, Anđušić 5, Doužer 5, Kaminski 11.

Hercegovac: Grušanović 3, Stojanović 2, Dangubić, Tejić, Zarić, Todorić 8, Brekić 10, Marić 14, Radovanović 7, Kumović, Gaćeša 9, Dimić 14.

MOZZART KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALA

Sreda, 14. februar

Č1 - Borac Mozzart - Čačak 94 64:73

/Segu 21 - Grojić 20/

Č2 - Crvena zvezda - FMP Železnik 80:75

/Nedović 20 - Kuzmić 18/

Četvrtak, 15. februar

Č3, Mega - Vojvodina 92:100

/Plavšić 21 - Ašćerić 22/

Č4, Partizan Mozzart Bet - Hercegovac Gajdobra 92:67

/Vukčević 15 - Dimić 14/

POLUFINALA

Petak, 16. februar

P1, 17.00: Čačak 94 - Crvena zvezda

P2, 21.00: Vojvodina - Partizan Mozzart Bet

FINALE

Subota, 17. februar

21.00: Pobednik polufinala 1 - Pobednik polufinala 2


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK HercegovacKK Hercegovac GajdobraMarko BrkićZek LedejBalša KoprivicaUroš Trifunović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara