Navijači (© KK Partizan)
Navijači (© KK Partizan)

Partizan Mozzart Bet posle 135 dana igra pred Grobarima

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 09:58

Prvi put ove sezone, posle četiri gostovanja, crno-beli igraju na domaćem terenu. U Arenu stiže Studentski centar (21.00)

Dugo su navijači kluba iz Humske čekali ovaj dana, prošlo ih je čak 135 od kako su sa tribina gledali izabranike Željka Obradovića na delu.Bio je to četvrti meč finala ABA lige prošle sezone kada su crno-beli pružili najbolju partiju pod dirigentskom palicom Žoca, ubedljivo je savladana tada Crvena zvezda. Svega dva dana posle toga, sezona je okončana trijumfom crveno-belih u majstorici i usledila je pauza tokom koje je ozvaničen povratak Partizana u Evroligu. Nezapamćena euforija je zavladala kod svih pristalica Partizan Mozzart Beta, svi jedva čekaju da ponovo vide ekipu uživo na delu, a prva prilika je večeras protiv Studentskog centra (21.00). Biće to generalna proba pred spektakularan meč Evrolige protiv Olimpije Milana kada se očekuje ispunjena dvorana do poslednjeg mesta.

Raspored je hteo dva crno-beli počnu sezonu sa dva gostovanja u ABA ligi, oba su rešena ubedljivim pobedama. Međutim na dva gostovanja u Evroligi upisani su porazi. Jedan ubedljivu u Berlinu, drugi srceparajući u Vitoriji.

Izabrane vesti

Meču Španiji je okončan u petak uveče kada je Baskonija uspela da preko Markusa Hauarda dođe do produžetka u kojem su nadigrali predstavnika Srbije. Međutim, vremena za tugovanjem nema.

Partizan Mozzart Bet je u subotu oko 13 časova sleteo na aerodrom u Beogradu, a tokom leta dok se igrački kadar odmarao, stručni štab je već morao da sprema skauting Studentskog centra pošto je trening bio zakazav već u sobotu uveče kada je rađena analiza Baskonije i priprema za klub iz Podgorice.

Iako možda ime protivnika nije atraktivno, biće to prilika da navijači Partizana ispune dvorane i pokažu da preko 11.000 kupljenih sezonskih ulaznica nisu samo brojka kojom se klub hvalio, već da će navijači doći na mečeve bez obzira naprotivnika.

"Prvi put u Beogradu pred našim navijačima. Verovatno nešto što je dobro posle četiri utakmice koje smo igrali u gostima i 48 sati posle utakmice koju smo igrali u Evroligi. Treba videti reakciju. Naravno radili smo skauting Studentskog centra i kao i svaka utakmica u ABA ligi, sa maksimalno ozbiljno i sa velikom željom da odigramo dobro", poručio je Obradović

Ne bi bilo iznenađenje da veću minutažu dobije Tristan Vukčević koji je odlično otvorio sezonu u regionalnom takmičenju.

"Prva utakmica u Areni, očekujem da dođu navijači da navijaju za nas, da i novi igrači osete atmosferu kakva je ovde. Želimo dobro da odigramo, da zaboravimo ovo što se desilo protiv Baskonije i da jako uđemo u meč protiv Studentskog centra", istakao je Vukčević

Što se tiče Studentskog centra, sezonu su počeli polovičnim učinkom. U prvom kolu je upisan poraz od Zadra, a u drugom je nadigrana Cibona zahvaljujući odličnoj partiji Lorena Džekona koji je dao 23 poena.

ABA LIGA - 3. KOLO

Petak

Igokea - Borac Mozzart 90:78

/Rej 17 - Hejl 17/

Cibona - Mornar 91:88

/Bundović 26 - Rasel 35/

Subota

Budućnost - MZT 89:66

/Bel Hejns 21 - Maksvel 12/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda ODLOŽENO

21.00: Partizan Mozzart Bet - Studentski centar

Ponedeljak

17.00: (1,20) FMP (19,0) Split (5,00)

18.00: (1,70) Zadar (14,5) Mega (2,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanABAPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara