""
""

Partizan raširio krila, Vrabac preleteo Zjelonu Goru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.12.16. | 20:40

Crno-beli bez trenera i četvorice igrača slavili u produžetku

Partizan je preživeo u Poljskoj, a Adin Vrabac odigrao je meč karijere! Crno-beli su kao gosti posle produžetka pobedili Zjelonu goru sa 81:80 u utakmici 10. kola E grupe FIBA Lige šampiona i pobedom zatvorili kalendarsku godinu u ovom takmičenju.

Partizan je na ovaj meč doputovao značajno oslablje, bez bolesnog trenera Aleksandra Džikića, odnosno povređenih Novice Veličkovića, Frenka Robinsona, Mihajla Andrića i Dorđa Majstorovića. Ono što može da zabrine stručni štab je povreda Uroša Lukovića u poslednjem minutu produžetka kada se uhvatio za koleno. Nenad Čanak je na klupi upisao prvi trijumf u trenerskoj karijeri.

Izabrane vesti

Ovo je crno-belima bila šesta pobeda u evropskom takmičenju, a Zjelona Gora upisala je šesti poraz. Trijumf crno-belima doneo je Adin Vrabac polaganjem 2,5 sekunde pre kraja produžetka. Odigrao je meč iz snova krilni košarkaš crno-belih. On je meč završio sa 16 poena, bez promašaja iz igre, a tu su ušle i tri trojke.

Imao je Partizan i dvojicu igrača sa dabl-dabl učinkom - Stefan Birčević je bio sjajan sa 19 poena i 11 skokova, a Branislav Ratkovica ubacio je 15 poena i podelio 10 asistencija. Pobeda dodatno dobija na težini, ako se zna da je Vil Hečer svih devet poena dao u prvom poluvremenu.

Meč je opet imao neizvesnu penal završnici u regularnom toku. Tomas Kelati je pogodio jedno od dva slobodna bacanja na 34 sekunde pre kraja utakmice, a zatim je Partizan odigrao brzopleto dva napada zaredom. Pritom, sudije su kod jedne situacije u kojoj je Birčević bio u duelu sa poljskim igračem, lopta je izbijena u aut, a sudije su promenile prvobitnu odluku i dodelile loptu domaćinu posle gledanja snimka. Kelati je opet bio polovičan, a onda je sekund pre kraja Birčević pogodio za produžetak.

U poslednjoj deonici Adin Vrabac je praktično sam vratio Partizan u igri i najavio neizvesnu završnicu u Gradskoj areni.

Pogađao je reprezentativac BiH iz svih pozicija i u dva navrata crno-beli su imali napad za vođstvo (na 58:57 i 60:59). Ipak, na tri minuta pre kraja Zamojski je postigao trojku, domaćin je poveo sa 64:59 i tu je trasirao put ka pobedi.

Taman kada su crno-beli došli do izjednačenja (40:40), serijom grešaka dozvolili Košareku da se potpuno razmaše. Ovaj Poljak vezao je sam devet poena i donese ozbiljnu prednost poljskom šampionu.

U tih nekoliko minuta potpuno se raspala igra Partizana, domaćin je to umeo sa iskoristi i odbije napad upornih crno-belih. Inače, u prvom polvuremenu Zjelona Gora je diktirala ritam, ali se Partizan nekako držao u igri. Raspoloženi za igru u taboru Beograđana bili su Vil Hečer i Stefan Birčević, ali nije se pojavio treći čovek koji bi im pomogao u tim trenucima.

Velike probleme crno-belima pravio je nesuđeni član Partizana, Vladimir Dragičević. Pogađao je crnogorski centar sa poludistance kao od šale i odbrana Partizana nije imala odgovor na taj izazov.

Nekako se ipak Partizan, „dovukao“do poluvremena, bez prevelikog oštećenja i najavio da bi možda ipak mogao u nastavku utakmice da zakomplikuje situaciju domaćim košarkašima. 


ZJELONA GORA - PARTIZAN 80:81 (20:18, 15:12, 19:18, 16:20, 12:13)

Hala Gradska arena u Zjelonoj Gori
Gledalaca: 3.000

ZJELONA GORA: Florens 8, Von 8, Mur 3, Zivert, Der, Dragičević 14 (10 skokova), Kelati, Grušecki 8, Hričanjuk 4, Zamojski 6, Đurišić, Košarek 17.

PARTIZAN: Ratkovica 15 (10 as), Vrabac 16 , Jovanović, Marinković 2, Tanasković , Birćević 19, Koprivica 6, Hečer 9, Pot 1, Karahodžić, Luković 13 (8sk). 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Adin Vrabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara