Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Pešić: Nismo imali sreće, izlaskom Jovića ostali smo bez iskustva u kreaciji, a Grcima je raslo samopouzdanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 21:02

“Čestitamo Grcima na pobedi, pokazali su jak karakter“, poručio je selektor

Nismo uspeli iz prve, sada pod imperativom moranja igramo protiv Velike Britanije u ponedeljak od 20 časova. Osim, ako nas Britanci ne iznenade i dobiju Belgiju...

Srbija je prokockala idealnu poziciju i plus od 12 poena u finišu treće deonice, sve se okrenulo naglavačke posle one trojke Dimitrisa Moraitisa, dok nas je Nikos Rogavopulos kaznio za sve propuštene šanse.

Izabrane vesti

Selektor Svetislav Pešić kaže da je sreća napustila srpske košarkaše u ključnim trenucima.

“Dva različita poluvremena, dve različite utakmice. U prvom delu smo kontrolisali sve aspekte igre, pre svega ofanzivni skok i odbranu. U drugom poluvremenu Grci su počeli da igraju jako agresivno u oba smera. Uzeli su mnogo otvorenih šuteva, mi ih nismo zaustavili u nekim lakim prodorima. Nismo imali sreće u krucijalnim momentima utakmice“, izjavio je Pešić posle utakmice.

Naglašava selektor da je sve počelo da se okreće od finiša treće deonice...

“Treća četvrtina je uvek kritična, a mi smo izgubili Jovića, ostali smo bez iskustva. Čestitamo Grcima na pobedi, pokazali su jak karakter, zaustavili su nas u najbitnijim segmentima igre, raslo im je samopouzdanje i utakmica se zato završila tako kako se završila“.

Najbolji strelac Srbije Nikola Milutinov istakao je da je ekipa odigrala dva potpuno različita poluvremena...

“U prvom smo bili agresivni i igrali smo odlično u odbrani. U nastavku smo prestali da igramo odbranu, oni su počeli da pogađaju lake šuteve i dolaze do skokova u napadu, podizali su samopouzdanje i vratili su se potpuno u utakmicu“, rekao je Milutinov i zaključio:

“Kada im daš takvo samopouzdanje, sve je mnogo lakše jer su igrali pred svojom publikom. Kasnije nam je bilo jako teško da dođemo do pobede“.

MANOLOPULOS: BESKRAJNO PONOSAN NA SVOJE IGRAČE

Selektor, tačnije zamenik Dimitisa Itudisa, Sotiris Manolopulos sa oduševljenjem je onim što su njegovi igrači pokazali.

“Želim da zahvalim navijačima, ljudima koji su došli na tribine da gledaju utakmicu. Mnogo su nam pomogli, dali nam ogromnu energiju. Nisu prestajali da nas bodre svih 40 minuta i to nam je dalo dodatno samopouzdanje, da izađemo i pobedimo Srbiju“, poručio je Manolopulos i dodao:

“Jako sam ponosan na igrače jer, iako smo najveći deo utakmice bili u zaostatku, verovali su u pobedu. Pokazali su ogroman karakter i želju za pobedom. Zato smo pobedili. Imali smo četiri dana da se pripremimo za ovaj meč i jako smo radili. Ovo je novi tim, sa novim igračima. Ponavljam – jako sam, jako ponosan“.

Vasilis Muratos je u kratkoj izjavi poručio da je ovo velika noć za grčku košarku, te da je “pobeda nad velikim rivalom Srbijom jako važna stvar, jer svi u ekipi jako poštuju srpsku košarku“.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara