Predsednik KSS Predrag Danilović i selektor košarkaša Svetislav Pešić (MN press)
Predsednik KSS Predrag Danilović i selektor košarkaša Svetislav Pešić (MN press)

Pešićevi Orlovi u napad na Evropu kreću iz fudbalske baze

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 10:59

Košakaška reprezentacija će deo priprtema za dva 'prozora' i Evrobasket odraditi u Staroj Pazovi

Fudbalska reprezentacija Srbije je na ni malo lak proboj ka Svetskom kupu na kome je iza sebe ostavila tadašnjeg evropskog šampiona Portugaliju, pa uvek nezgodnu Irsku, Luksemburg i Azerbejdžan krenula iz svoje baze u Staroj Pazovi, sigurno najkompletnijeg sportskog centra u našoj zemlji, koji je zadivio i selektora košarkaške reprezentacije Svetislava Pešića.

Izabrane vesti

"Ovakav kamp bio svakome bio od koristi. Siguran sam da su i članovi fudbalske organizacije morali da ulože ogroman trud i velika sredstva da bi izgradili svoje gnezdo. Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili Piksijev poziv da obiđemo prostorije u Staroj Pazovi, ali bih voleo da dođu i treneri i selektori iz svih drugih sportova i da vide šta je sve potrebno da bi se postigli vrhunski rezultati. Verujte mi na reč, ovo su uslovi na nivou Real Madrida, Barselone i Bajerna. Znam vrlo dobro o čemu pričam, jer sam radio u tim klubovima, znam kako su organizovani i u kakvim uslovima funkcionišu. Piksi kaže da nedostaje još samo bazen na otvorenom, ja bih rekao da ništa ne fali. Sve je skockano perfektno i jasno mi je zašto ste se plasirali u Katar. U modernom sportu nije dovoljno da imate dobrog trenera i kvalitetan igrački kadar, vrlo je važan menadžment koji prati sportski sektor i koji obezbeđuje uslove za rad. Znate i sami da igrači koji brane boje reprezentacije nastupaju u vrhunskim evropskim klubovima i da su navikli na idealne standarde. Veoma je bitno što i ovde sa nacionalnom timom rade u sličnim uslovima i nemaju čega da se postide", rekao je Pešić prilikom nedavbog obilaska sportskog kompleksa u Staroj Pazovi sa direktorom nacionalnog tima Draganom Tarlaćem.

To kao da je bio znak čelnicima Košarkaškog saveza Srbije da urade sve što je u njihovoj moći kako bi aktuelnim evropskim vicešampionima obezbedili najbolje uslove za pripreme za predstojeća dva kvalifikaciopna 'prozora' za Svetski kup i za kontninetalni šampionat koji ih očekuje u prvoj polovini decembra. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, KSS je u dogovoru sa selektorom izabrao da baza Orlova za predstojeća iskušenja bude upravo Sportski centar u Staroj Pazovi u kojoj će naši reprezentativci imati maksimalne uslove za rad.

Ovo neće biti prvi put da jedna naša nefudbalska reprezentacija koristi blagodeti baze u Sremu, jer su se tu prethodno pripremali, rukometaši, rukometašice, mlađe kategorije odbjokašica...


tagovi

Evrobasketkošarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara