Pesimistične poruke iz Efesa i Himkija: Evroliga se neće nastaviti

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.05.20. | 15:02

Gase se nade o nastavku elitnog takmičenja

Gase se nade o nastavku elitnog takmičenja. Kao ključni datum za sudbinu ove sezone u Evroligi je najavljen 24. maj kada bi trebalo da se donese konačna odluka o nastavku takmičenja.

U jednom trenutku je delovalo kao izvodljivo da bi sve preostale utakmice mogle da se odigraju u istom gradu i da se takmičenje završi po ubrzanom ritmu, ali situacija sa korona virusom u Evropi polako ubija optimizam kod evroligaša.

Izabrane vesti

Pesimisitične poruke stižu iz najboljeg tima dosadašnjeg dela sezone Anadolu Efesa. Generalni direktor turskog kluba Alper Jilmaz zabrinut zbog trenutne situacije.

“Evroliga daje sve od sebe da se sezona nastavi i u stalnom je kontaktu sa klubovima. U organizacionoj strukturi Evrolige je desetak klubova iz različitih zemalja, a povezana je sa ukupno 15-16 država. Potreban je jako ozbiljan plan da bi ljudi iz desetak zemalja počeli da putuju u isto vreme. Slika u našoj zemlji se poboljšava, ali naprimer u Rusiji svakog dana raste broj zaraženih. U Španiji je sada gore nego u Italiji i ne znam kada će stanje da se normalizuje. Sada su Sjedinjene Američke Države epicentar virusa, a većina inostranih igrača u klubovima su Amerikanci”, objasnio je Jilmaz aktuelnu situaciju.

Funkcioner Efesa ne veruje da će se sezona završiti.

“Čini mi se da se takmičenje neće nastaviti uprkos nadljudskim naporima Evrolige da se to desi. Ako je pod rizikom bilo koji od 18 klubova, Evroliga se sigurno neće nastaviti”.

Optimista nije ni direktor Himkija.

“Kada bi se sve sanitarne i epidemiološke procedure ispoštovale u gradu izabranom za nastavak sezone, mi bismo voleli da završimo sezonu na parketu. U stalnim smo kontaktima sa Evroligom koja prati razvoj situacije u svim klubovima. Ali čini mi se da će se sezona baš teško nastaviti jer je situacija baš komplikovana. Američki igrači će imati velike probleme da napsute SAD, a pitanje je kada će stranci moči da uđu u Rusiju”, rekao je Pavel Astakov.

Očigledno je da bi evroligaši želeli da se sezona nastavi, ali i da te želje nisu realne…

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara