PET NA PET - Dino Rađa: Moja stara je kazala da probam sa košarkom

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.19. | 08:26

Legendarni košarkaš ističe devizu “radi pošteno”!

Pre svega našem današnjem plemenitom kladiocu, legendarnom košarkašu i gostu rubrike “Pet na pet” Dinu Rađi poželećemo puno zdravlja, sreće i uspeha jer za dva dana proslavlja 52. rođendan. Naravno, zahvaljujemo se velikom igraču što je podržao društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART i što je danas naš dobrotvorni kladilac. Proslavljeni košarkaš potencijalni dobitak namenio je za Andriju Lipanovića i humanitarnu akciju “Veruj i deluj”, a ukoliko tiket ne bude dobitan kompanija MOZZART će donirati 500 evra Andriju Lipanovića (“Veruj i deluj”).

O čuvenom Splićaninu sve se zna. Bio je prvak Starog kontinenta, osvajač dve medalje na OI, bronzani na SP, NBA zvezda…

Izabrane vesti

Još u Bormiju sa juniorskom reprezentacijom uzeo je zlatnu medalju, a o tom velikom uspehu snimljen je film “250 stepenika”. Ovom prilikom MOZZART se zahvaljuje Dr Ljubiši Dmitroviću lekaru zlatne reprezentacije koji nam je pomogao da dođemo do značajnog gosta. Rađa je sa Jugoplastikom stigao do dve titule klupskog prvaka Evrope, a potom su se uspesi nizali u Virtusu, Bostonu, Panatinaikosu, Olimpijakosu… Za naš portal Rađa je podvukao da se kao dečak bavio raznim sportskim aktivnostima, a da je za košarkaško opredeljenje “kriva” Dinova mama.

1. Da li ste se svojevremeno pored košarke bavili još nekim sportskim aktivnostima i kojim?
“Jesam, plivanjem, veslanjem, rukometom, vaterpolom… Potom sam jednog leta brzo izrastao, recimo petnaest centimetara i ‘moja stara’ je kazala pokušaj sa košarkom. Tako je sve počelo”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
”Tadašnja Jugoplastika je obilovala dobrim igračima. Da ne nabrajam sve, recimo Šolman, Jerkov…”.

3. Koji klub nosite u srcu?
“Naravno Jugoplastiku, ali i Boston Seltik za koji sam nastupao”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Ključna utakmica za mene je bila u Minhenu 1989. godine kad smo u finalu pobedili Makabi i postali prvaci Evrope. Tad je krenuo uspon”.

5. Životni i sportski moto?
“Uvek sam se držao i držim se devize – radi pošteno”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Bundeslige, VOLFZBURG – AJNTRAHT. Vukovi imaju bolji skor, 18:12: 6, ali tim iz Frankfurta je ostvario najubedljiviji trijumf od 4:0. Ajntraht je izgubio od Benfike, potom Augzburga, da bi u poslednjoj utakmici pobedio sa 2:0. Volfzburg dobija, ali i gubi mečeve poput poraza od Bajerna, Borusije i RB Lajpciga, 2:0. Domaćima bodvi isu potrebni, a Ajntrahtu za vrat dišu Menhengladbah i Hofenhajm.

“Dupla šansa, iks, dva, uz golove, tri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:30 3025 NEM 1 Wolfsburg - Eintr.Frankfurt kmb X2&3+ 2,70
Ukupna kvota2,70

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press


tagovi

pet na petDino Rađa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara