PET NA PET - Dušan Domović Bulut: Dosanjao sam dečačke snove… Trojkom sam uspeo da nokautiram Amerikance

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 08:48

Četvorostrukog prvaka sveta u basketu 3 x 3 očekuje i učešće na Olimpijadi u Tokiju!

Dušan Domović Bulut je rođen u Novom Sadu. Igrao je za Meridijanu, Vojvodinu, a igrao je i u Makedoniji… Nastupa za basket klub 3 x 3 Al Vahda Novi Sad.

Sa svetskih smotri FIBA 3 x 3 doneo je više medalja. Zlata je osvajao u Grčkoj, Kini, srebro u Rusiji, potom ponovo zlato u Francuskoj koje je sa našom reprezentacijom nedavno odbranio na Filipinima. MVP poslednjeg  prvenstva bio je upravo naš plemeniti gost koji je ovako odgovorio na naših pet pitanja, a pre par dana učestvovao je u Mozzartovom Humanitarnom tiketu u podne…

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno  trenirali još  neki sport i koji?

“Ne, ne nikako. Moj prvi i jedini sport bila je košarka. Košarkaški počeci poklopili su se sa velikim uspesima naše reprezentacije. Sećam se tata me je 94/95 upisao u školu košarke, tad smo i postavili koš u dvorištu, a mojoj sreći nije bilo kraja”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Nisam imao neke košarkaške uzore, pre bih rekao životne. Nakon što sam odgledao film Parkway Drive - Home is for the Heartless shvatio sam da je život savršen. Naročito kad sam zaigrao basket 3 x 3. Putujemo po svetu, igramo, nadmećemo se…To je taj život koji sam želeo”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Odrastao sam u Novom Sadu pa moji sugrađani i ja navijamo naravno za Vojvodinu. To je naš omiljeni klub”. 

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“SP 2016. godine u Kini. Tad smo sa Amerikancima igrali u finalu i trijumfovali smo. Velika pobeda koju sam krunisao trojkom za konačno slavlje. Ispunio mi se dečački san. Upravo sam maštao da Amerima dajem trojku za pobedu. To ću pamtiti dok sam živ”.

5. Životni i sportski moto?
“Životnih deviza imam više i menjam ih… U životu i sportu moraš imati želju za pobedom, ali ljudi nemaju dovoljno strpljenja i volje da tu pobedu radom dočekaju. Šansa se mora svim srcem zgrabiti”

Bonus pitanje za: Šta u MOZZARTU odigrati na duel koji je jako primamljiv svim ljubiteljima fudbala i našim kladiocima. Reč je o utakmici iz Belorusije Luč Minsk – Bate. Gosti su na čelnoj poziciji, a domaći se bore za opstanak i imaju tri poslednja poraza. Bate je dva puta dobio. Poslednji međusobni duel okončan je rezultatom 1:4 za Bate.
“Za sve pare na Bate, ha, ha… Realno dvojka”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


tagovi

Basket 3na3Dušan Domović Bulutpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara