Petar Božić (Foto: MN Press)
Petar Božić (Foto: MN Press)

Petar Božić novi šef struke London Lajonsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 23:32

Posle šest godina u SAD, bivši kapiten i trener Partizana na novom zadatku

Kako je preneo Adrijan Vojnarovski, bivši kapiten i trener Partizana Petar Božić novi je trener London Lajonsa. On se tako vraća u Evropu posle šest provedenih godina u SAD, gde je radio kao pomoćni, a poslednje dve godine i prvi trener filijale San Antonio Sparsa u Razvojnoj ligi, Ostin Sparsima.

Božić će tako imati prilike da radi i u Evrokupu, s obzirom da Lajonsi drugu godini zaredom igraju ovo takmičenje, a pred novu sezonu smešteni su u Grupu A sa ekipama Bešiktaša, Cedevite Olimpije, Hapoel Tel Aviva, Huventuda, Pariza, Prometeja, Venecije, Hambruga i litvanskih Vulvsa.

Izabrane vesti

On će na mestu šefa struke tima iz glavnog grada Engleske naslediti Rajana Šmita, koji se nedavno pridružio Atlanta Hoksima u NBA i biće deo stručnog štaba Kvina Snajdera u timu iz Džordžije.

Petar Božić je tačku na igračku karijeru stavio pre 10 godina i odmah uplivao u trenerske vode kao pomoćni Dušku Vujoševiću u Partizanu, da bi ga 2015. i nasledio na mestu šefa struke, ali se zadržao još samo polusezonu na klupi crno-belih.

Put ga je potom odveo preko bare, pošto se u oktobru 2017. pridružio stručnom štabu Ostin Sparsa u Razvojnoj ligi, a četiri godine kasnije promovisan je i u prvog trenera. Kao Vujoševićev asistent je osvojio titulu u Srbiji 2014, a potom je bio i šampion Dži lige 2018.

U Londonu ga svakako čeka interesantan projekat. London je kao debitant prošle sezone stigao do osmine finala Evrokupa, gde ga je eliminisao Huventud. Preko leta su ekipu pojačali kanadski centar sa velikim evropskim iskustvom Konor Morgan, britanski reprezentatvac Gejb Olaseni, zatim bivši košarkaš Oklahome, kao i francuskih Šalon Remsa i Nansija, Donte Grentam, ali i Met Morgan iz Le Mana koji je prošle sezone bio treći strelac francuskog šampionata i član idealne petorke. Ugovor sa klubom je produžio i bivši NBA košarkaš Sem Deker.


tagovi

Petar BožićLondon Lajons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara