Jorgos Barcokas (©MN Press)
Jorgos Barcokas (©MN Press)

Petrušev sa klupe gledao kako Olimpijakos rutinira Bajern

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 22:13

Pobeda bi bila ubedljivija da se domaćin nije opustio na kraju i dozvolio protivniku da značajno umanji razliku

Porazi od Monaka i madridskog Reala došli su kao šamar otrežnjenja za vicešampiona Evrope, zbog toga je pobeda u večerašnjem duelu sa minhenskim Bajernom bio imperativ za Olimpijakos i nije bilo prostora uopšte za razmišljanje o trećem vezanom porazu.

Bajern je mahom imao sporednu ulogu u Dvorani mira i prijateljstva i jedino na čemu treba skinuti kapu ekipi Pabla Lasa jeste upornost da se konačni minus ipak svede na neku pristojniju meru, u čemu je uspela. Doduše, velike "zasluge" za to idu i na račun košarkaša Olimpijakosa koji su se značajno opustili posle ranog vođstva od 21 poena, pred kraj prvog poluvremena. Domaćin jeste održavao dvocifrenu prednost sve do samog kraja utakmice, ali je značaj u preostalih pet minuta doveo do toga da na kraju ipak stoji rezultat 77:69 (24:8, 17:21, 13:15, 23:25).

Izabrane vesti

Kao što je bilo najavljeno, Filip Petrušev se našao u protokolu za meč, ali je zanimljiva odluka Jorgosa Barcokasa da srpskog reprezentativca ne uvede ni na sekund uprkos visokoj prednosti i generalno dobroj igri Olimpijakosa u većem delu susreta. Da li je bilo vreme ili ne, zna samo grčki stručnjak, ali definitivno je mogao da oseti parket večeras, pre nego što uhvati ritam za nastavak sezone.

Duel dve povredama opterećene ekipe rano je pripao Olimpijakosu. Jorgos Barcokas nije na raspolaganju imao Najdžela Vilijams Gosa i Naza Mitrua Longa, njegov kolega Pablo Laso je bio u još težoj situaciji, bez Serža Ibake, Andreasa Obsta, Leandra Bolmara i kapitena Vladimira Lučića koga nema još od kraja prošle sezone i osetilo se brzo koliko Bajernu nedostaju čak trojica članova startne petorke.

Olimpijakos je sedmu pobedu upisao relativno lako i bez previše opterećenja, pa je samim tim i atmosfera u dvorani bila mlaka. Već u prvoj četvrtini domaćin je napravio ranu seriju 13:2 preko najboljeg strelca utakmice Aleka Pitersa, kasnije su trojke Ajzee Kenana i Kostasa Papanikolaua podigle rezultat na 22:6, da bi se četvrtina završila rezultatom 24:8. Istim ritmom Olimpijakos je nastavio i u drugom periodu, razigrali su se Nikola Milutinov i Janulis Larencakis, a odbrana Bajerna nije imala rešenje za toliko raspoloženih pojedinaca. Distanca je rasla i došla do maksimalnih 39:18 dva minuta pre kraja poluvremena. Napad je funkcionisao sasvim solidno, ali je u prvom planu bila granitna odbrana koja je potpuno usporila goste.

Od tog momenta utakmica je imala svoje uspone i padove, tačnije Olimpijakos je igrao na mahove, verovatno zadovoljan onim što je napravio u prvom delu utakmice. Tako je razlika ekspresno počela da se topi u završnih pet minuta i sa 15 stigla je do šest razlike, što je bio Bajernov maksimum za večeras.

Piters je predvodio Olimpijakos sa 14 poena i sedam uhvaćenih lopti, Tomas Vokap ga je ispratio sa istim brojem poena i sedam asistencija, dok je Janulis Larencakis dopisao 13 poena (3/5 za tri). Nikola Milutinov zabeležio je još jedno dominantno izdanje pošto je za 18 minuta imao 12 poena i šest skokova. Na drugoj strani Karsten Edvards je ubacio 11 poena (0/5 za tri), dok je Silven Francisko imao poen manje uz pet završnih dodavanja.

Dvorana mira i prijateljstva je ostala uznemirena zbog povrede svog kapitena Kostasa Papanikolaua u samom finišu susreta. Dobio je udarac u kuk i šepajući je napustio teren.

EVROLIGA - 13.KOLO

Četvrtak

Alba - Efes 89:97

/Timan 31 - Larkin 32/

Panatinaikos - Real Madrid 78:90

/Nan 24 - Hezonja 19/

Partizan Mozzart Bet - Olimpija Milano 82:69

/Panter 19 - Šilds 19/

Petak

Žalgiris - Monako 79:83

/Dimša 14 - Džejms 25/

Olimpijakos - Bajern Minhen 77:69

/Piters 14 – Edvards 11/

Barselona - Fenerbahče 89:81

/Ernangomes 21 – Hejs 18/

Baskonija - Crvena zvezda 87:85

/Sedekerskis 18 – Giedraitis 24/

Virtus Bolonja - Makabi Tel Aviv 100:90

/Šengelija 27 – Braun 26/

Asvel - Valensija (U TOKU)



tagovi

Filip PetruševKK OlimpijakosEvroligaKK Bajern MinhenAlek Piters

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara