Pjer Džekson (©Twitter Panathinaikos BC)
Pjer Džekson (©Twitter Panathinaikos BC)

Pjer Džekson novi plejmejker Panatinaikosa

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.08.20. | 14:24

Amerikanac će ponovo imati priliku da zaigra u Evroligi.

Čitavo leto Panatinaikos intenzivno radi kako bi nadomestio odlaske čak devetorice košarkaša – u tom maniru potpisan je i Pjer Džekson, osmi na listi ovosezonskih pojačanja. Klub iz Atine je objavio da je ugovor sa 180 centimetara visokim plejmejkerom potpisan na godinu dana.

Džekson je poznat kao igrač koji ne potpisuje višegodišnje ugovore i koji se poslovično relativno kratko zadržava u ekipama za koje nastupa. Poslednji tim sa kojim je igrao Evroligu bio je Makabi u sezoni 2017/18, a i dalje se pamti njegov, zamalo tripl-dabl nastup, kada je u žutom dresu ekipi Brose Bamberga ubacio 27 poena, uz devet asistencija i sedam skokova

Izabrane vesti

Nekada 42. pik NBA drafta je nastupao i za Fenerbahče, odnosno Cedevitu (ugovor na mesec dana 2016. godine), a poslednje dve sezone proveo je u Kini. Malo je reći da se poigravao na Dalekom istoku gde je umeo rivalima da ubacio i preko 60 poena po utakmici.

Amerikanac postao četvrta akvizicija tima iz OAKA arene na pozicijama jedan i dva, pošto su pre njega ekipu pojačali Nemanja Nedović, Markus Foster i Lefteris Bohoridis. To je pokretačka snaga koja bi trebalo da nadomesti odlaske Nika Kalatisa i Tajrisa Rajsa koji je okončao karijeru.



tagovi

Pjer Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara