Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pol Džordž preslišao šampiona na NBA premijeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 06:39

Klipersi savladali Lejkerse na početku nove sezone

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su na otvaranju nove sezone gradskog rivala (116:109) i tako se na idealan način revanširali Lejkersima za dva poraza u predsezoni.

Klipersi su do pobede stigli na krilima Pola Džordža koji se probudio u drugom delu igre i tako pokvario početak sezone braniocu titule.

Izabrane vesti

Tim Tajrona Lua, stručnjaka koji je pre početka sezone preuzeo komandnu palicu od Doka Riversa, idealno je otvorio meč, rano stigao do dvocifrenog vođstva i prvu deonicu završio na plus 20.

Lejkersi, koje su posle osvajanja šampionskog prstena napustili Rondo, Grin, Hauard, Mekgi i Bredlik, uspeli su da se tokom druge četvrtine vrate u igru i iskoriste lošu igru rivala kako bi u potpunosti istopili zaostatak. Probleme Klipersa u drugoj četvrtini najbolje oslikava podatak da su za šest minuta postigli samo dva poena te su na odmor otišli sa samo dva poena vođstva.

U trećoj deonici razigrali su se Lebron Džejms i Kavai Lenard, i upravo na krilima Džejmsa Lejkersi su stigli do izjednačenja u jednom momentu (75:75), međutim nisu ni na trenutak osetili slast vođstva u graskom duelu večeras. Eventualni preokret sprečio je Pol Džordž koji se probudio pred kraj trećeg perioda. Raspoloženi košarkaš Klipersa ušao je u neverovatnu seriju i nizom poena predvodio je svoj tim do pobede.

Džordž je utakmicu završio sa 33 poena na svom kontu uz šest skokova i tri asistencije, a najveću podršku pružio mu je Lenard sa 26 poena. U redovima Lejkersa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 22, dok je Entoni Dejvis zabeležio 18 poena.

Zanimljivo, prethodnu sezonu Lejkersi su takođe otvorili porazom od Klipersa, a onda vrlo dominantno stigli do trona NBA.

Jezerdžije će u narednom kolu ugostiti Dalas, dok će drugi predstavnik Los Anđelesa gostovati dužniku iz plej-ofa Denveru i našem Nikoli Jokiću.



tagovi

Los Anđeles KlipersLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara