Mateuš Ponitka i Majk Tobi (Star Sport)
Mateuš Ponitka i Majk Tobi (Star Sport)

Ponitka na spisku Poljaka, Tobi u reketu Slovenije

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.02.24. | 16:08

Bek Partizan Mozzart Beta i centar Crvene zvezde na spiskovima svojih reprezentacija za predstojeće utakmice kvalitifkacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine

U jeku spekulacija koje će igrače sa stranim pasošima Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda precrtati za nastup na predstojećem Kupu Radivoja Koraća, reprezentacije širom Evrope objavljuju svoje spiskove za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Iako nastup u Nišu za večite i u dresu sa državnim grbom nije u direktoj korelaciji budući da se Kup Koraća igra od četvrta 15. do nedelje 18. februara, a kvalifikacioni mečevi od 22. do 26. februara, ipak postoji nagoveštaj da Mateuša Ponitku i Majka Tobija nećemo gledati u borbi za Žućkovu levicu.

Izabrane vesti

Naime, Ponitka se očekivano našao na spisku Igora Miličića za mečeve sa Litvanijom u Viljnusu i Makedonijom u Sosnovecu, gde će predvoditi svoju reprezentaciju kao lider, najiskusniji košarkaš i jedini igrač uz Oleka Balcerovskog koji ove sezone nastupa u Evroligi. Istina, Ponitka od dolaska u Beograd u skladu sa limitiranom minutažom nije imao dominantnu ulogu na evropskoj sceni, ali je juče u pobedi nad Splitom odigrao najbolji meč za partizan sa 16 poena i po tri skoka i asistencije.

Poput Ponitke, poziv selektora nacionalnog tima dobio je i Majk Tobi. Centar Crvene zvezde jedan je od 13 košarkaša koje je Aleksandar Sekulić odabrao za mečeve u Kopru protiv Ukrajine 22. feburara i Izraela tri dana kasnije.

Društvo Sloveniji u grupi A uz Ukrajinu i Izrael pravi još i Estonija, dok je Poljska u grupi H sa Litvanijom, Makedonijom i Portugalijom.


tagovi

Mateuš PonitkaMajk Tobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara