Najnovije vesti

Prijatelj košarke Riki Rubio: Brzina koju Japanci ne mogu da prate (VIDEO)

Vreme čitanja: 2 minuta

Rubio (© Reuters)

Španci sigurni u prvom kolu olimpijskog turnira – 88:77

Melem za oči. Ko hoće da uživa u košarci, neka gleda Rikija Rubija. Ima šta da vidi. Baš kao što Španci imaju snažnog aduta da posle titule prvaka sveta napadnu olimpijsko zlato. Ne može Japan da im bude merilo kvaliteta, ali premijerni susret Grupe C turnira u Tokiju savršen je dokaz da elegancija pleja Crvene furije ne poznaje granice i da protokom vremena obogaćuje arsenal poteza.

Najviše zahvaljujui Rubiju, selekcija Serđa Skariola savladala je domaćina Igara u Saitama Super Areni (88:77) i sigurnim korakom krenula ka pobedničkom postolju.

S obzirom na kvalitet ostatka tima, možda bi slavila taman da član Minesote nije krenuo na Daleki istok. Sa njim je kudikamo lakše što se pokazalo u trenucima dok je Japan još odolevao. U uvodnoj fazi druge četvrtine na semaforu je stajalo 26:26, a onda je Riki ubacio u brzinu više, stavio loptu na kuk, kad da je rođen s njom, počeo da razigrava kolege i cepa mrežicu, pokrenuo seriju 22:2 i do kraja prvog poluvremena prelomio susret u korist favorita.

Za 11 minuta provedenih na parketu tokom tog dela utakmice, Riki Rubio je ubacio 11 poena, podelio četiri asistencije, razigrao ekipu – deset razlilitih strelaca do pauze – i opravdao status najkorisnijeg igrača prethodnog Mundobasketa u Kini 2019. Izgleda da mu boravak u Aziji baš prija. Meč je okončao sa 20 poena i devet dodavanja za samo 22 minuta u igri.

Neki od njegovih poteza bili su spektakularni...

Osim Rubija, Španci su se oslonili na Viktora Klavera (13), Marka Gasola (12) i Aleksa Abrinesa (11), a selektor Skariolo dao je šansu svim igračima. Najveća razika iznosila je plus 24 sredinom treće četvrtine, da bi u završnici Crvena furija popustila čuvajući snagu za znatno zahtevnije duele sa Argentinom i Slovenijom.

Kod Japanaca je, očekivano, najefikasniji bio član Vašingtona Rui Hačimura (20 poena), dok je Juta Vatanebe iz Tortona brojao do 19. Nedovoljno ni da se priđe Špancima.

OLIMPIJSKE IGRE - MUŠKARCI

Grupa C, prvo kolo

Ponedeljak:

Argentina - Slovenija 100:118

Japan - Španija 77:88


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva