Danilo Anđušić (Foto: MN Press)
Danilo Anđušić (Foto: MN Press)

Priznanje za Anđušića: Reprezentativac Srbije u idealnoj petorci francuskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 08:40

Nije bilo sumnje da će se prvi strelac lige naći među pet najboljih

Stigao je u Burg 25. septembra 2019. godine. Samo četiri dana kasnije, postalo je jasno da su Francuzi napravili sjajan potez - na debiju je ubacio 31 poena. Dve godine kasnije, Danilo Anđušić je najbolji strelac francuskog šampionata i član idealne petorke.

Reprezentativac Srbije, koji nije mogao da pomogne ekipi u plej-ofu zbog obaveza u državnom timu, beležio je u sezoni na izmaku čak 20 poena po meču. Provodio je oko pola časa po susretu na parketu, beležio i 3,2 asistencije, uz 40,9 odsto preciznosti van linije 6,75. Tako je zasenio Amerikance iz Strazbura Bonzija Kolsona (18,4 poena) i Brendona Džefersona (17,2 poena). Zaista impresivna sezona za sprskog košarkaša, koji je sada dobio još jednom priznanje.

Izabrane vesti

Uvršten je Anđušić u idealnu petorku francuskog prvenstva, zajedno sa Tomasom Ertelom i Mustafom Falom iz Asvela, pomenutim Kolsonom iz Strazbura, a tu je i Ovi Soko iz Le Mana.

Za dvojicu ovih košarkaša je već poznato da karijere nastavljaju u Evroligi, Ertel bi trebalo da se priključi madridskom Realu, dok Fal ima dogovor sa Olimpijakosom. Čini se da je Anđušić takođe spreman za takav iskorak.

Bivši košarkaš Partizana je trenutno sa reprezentatacijom, odigrao je sva tri meča na Akropolis kupu, očekuje se u sastavu i za generalnu probu protiv Meksika (sreda, 20.00). Videćemo da li će uspeti da se izbori za mesto u ekipi tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Beogradu.

Anđušić je karijeru počeo u Hemofarmu, proveo je jednu sezonu u Megi, pa potom i u Partizanu, sa kojim se neočekivano rastao posle jedne sezone. Nosio je potom dres Virtusa i Valjadolida, pre nego što se vratio među crno-bele 2015. godine. Posle još kraće epizode u crno-belom zaigrao je u Poljskoj (Anvil), potom poneo dres Parme, gde je čini se napravio preokret u karijeri. Sjajnim igrama preporučio se Uniksu, ali se nije snašao u Kazanju. Sezonu 2018/19 proveo je u Igokei, a već dve godine je član Burga.



tagovi

Danilo AnđušićKK BurgLNBTomas Ertel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara