Promena pravila: ABA liga uvela još jedan čelendž tokom mečeva

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.09.23. | 13:04

Usklađivanje sa pravilnikom ECA

ABA liga je napravila promenu u pravilniku takmičenja i uvela još jedan čelendž koji će treneri moći da iskoriste tokom utakmica regionalnih takmičenja.

Prema zvaničnim pravilima ECA, svaki timm će imati po dva trenerska čelendža po utakmicu u sezoni 2023/2024, što je jedan više u odnosu na prethodnu sezonu. Takođe, napomenutoi je da će svaki trener u poslednja dva utakmice moći da iskoristi samo jedan čelendž, bez obzira na to koliko mu je preostalo.

Izabrane vesti

ABA liga je nakon konsultacija sa trenerima donela zvaničnu odluku da se čelendži mogu zadržati i preneti na ostatak utakmice, ukoliko budu uspešni, pa se mogu iskoristi u nastavku.

KO ĆE BITI ŠAMPION ABA LIGE - KVOTE

Nova sezona u adranskoj ligi kreće u petak, kada će Split od 18 časova ugostiti Studentski centar. Kada su u pitanju srpski klubovi, Mega u subotu gostuje Cedevita Olimpiji (18.00), a Crvena zvezda Igokei u Laktašima (20.00). Borac će u nedelju dočekati Cibonu (18.00), a FMP Krku (20.00). Prvo kolo u ponedeljak od 19 časova zatvaraju Partizan Mozzart Bet i Mornar.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara