Milutinov i Vokap (Star Sport)
Milutinov i Vokap (Star Sport)

Prvenstveni debi i najbolje izdanje Petruševa za Olimpijakos, Milutinov gospodario reketima

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 16:25

Pirejski crveno-beli s lakoćom precrtali Apolon za sedmu uzastopnu ligašku pobedu

U Evroligi situacija za Olimpijakos nije onakva kakvu je grčki velikan priželjkivao (trenutno na 11. poziciji sa skorom 8-8), ali u domaćem prvenstvu, pirejski crveno-beli nižu pobede. Danas su upisali sedmu uzastopnu još od 30. oktobra kada im je prvi i jedini ovosezonski poraz u grčkoj eliti naneo arhineprijatelj Panatinaikos. Četa Jorgosa Barcokasa, uz sjajne partije Nikole Milutinova i Filipa Petruševa, samlela je nemoćni Apolon iz Patrasa - 84:65.

Pre dva dana protiv Asvela u Vilerbanu Nikola Milutinov je presedeo gotovo ceo meč na klupi, ali je srpski centar večeras zablistao sa 16 poena i devet skokova. Gospodario je reprezentativac Srbije reketima na obe strane terena i meč završio kao drugi najefikasniji, odmah iza klupskog kolege Aleksa Pitersa (20).

Izabrane vesti

Imao je i Filip Petrušev šta da pokaže na debiju u grčkom šampionatu. Prvi put od dolaska u Pirej, nekadašnji centar Crvene zvezde zabeležio je dvocifreni učinak. Posle duela sa Valensijom bez poena, te okršaja sa Virtusom i Asvelom kojima je ubacio po četiri, Petrušev je danas isporučio 12 koševa uz šut iz igre 6/9, a pride je imao i pet skokova, tri asistencije i jednu blokadu.

Da neće biti nimalo nežni prema gostima, crveno-beli pokazali su već u prvoj deonici. Ubacili su Apolonu 33 poena, primili samo 17, a prednost se u nastavku susreta uglavnom uvećavala. Na poluvremenu je bilo 51:28, a u jednom momentu četvrte deonice Oli je išao i na maksimalnih +26.

Lepa uvertira za srpske centre pred gostovanje Albi u Berlinu za sedam dana. Biće to poslednja evroligaška utakmica Olimpijakosa u ovoj godini, nakon čega ga drugog i četvrtog januara očekuju domaćinstva milanskoj Olimpiji i Monaku.

Inače, zbog ograničenja registracije na šest stranaca, Petrušev je za grčki šampionat prijavljen umesto Luka Sikme, dok je Naz Mitru Long u međuvremenu dobio grčki pasoš i konačno debitovao za Olimpijakos. Momak koji je ove sezone stigao iz Žalgirisa nema pravo nastupa u Evroligi do kraja 18. runde, a prvu utakmicu u crveno-belom dresu okončao je sa po pet poena i skokova uz četiri asistencije.




tagovi

KK OlimpijakosNikola MilutinovFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara