©Starsport
©Starsport

Radonjić: Rekao sam igračima da ne prave faul

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.02.23. | 01:03

Strateg Panatinaikosa svesno preuzeo odgovornost prepustivši rivalu poslednji napad

Rizikovao je Panatinaikos u poslednjim sekundama susreta sa Valensijom. Pustio je tim iz Atine goste iz Španije da pri rezultatu 91:89 kreiraju poslednji napad i to mu se obilo o glavu. Trojkom Krisa Džonsa uz zvuk sirene Valensija je stigla do pobede (92:91), a izabranici Dejana Radonjića, još jednom, šesnaesti put u 24 kola, parket su napustili pognutih glava.

Izabrane vesti

"Prvo poluvreme je bilo dobro ofanzivno, međutim u trećem periodu nije bilo koncentracije u odbrani, grešili smo. Trebalo je da igramo bolju odbranu. Na kraju smo promašili 2 šuta u poslednjim sekundama, Valensija je pogodila trojku i pobedila", kazao je posle utakmice Radonjić.

Odluka stratega grčkog tima da njegov tim ne pravi faul i tako preuzme odgovornost u poslednjem napadu ispostavila se kao prilika kojiu Valensija nije ispustila.

"Rekao sam igračima da igraju odbranu. Hteli smo da napravimo promenu i to se dogodilo. Kazao sam da ne prave faul. Često se vodi debata o tome da li treba ići na faul ili ne. Li je igrao oko 40 minuta, Bejkon nije bio u najboljem izdanju... Imali smo dva nova igrača, čiji je zadatak bio da igraju odbranu. Napravio sam promene verujući da će igrači koji su se našli na parketu biti bolji u odbrani", izjavio je Radonjić.


tagovi

EvroligaKK PanatinaikosDejan RadonjićKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara