Serhio Ljulj (©MN Press)
Serhio Ljulj (©MN Press)

Real lečio frustracije na Breoganu: Prva pobeda u aprilu kao idealna uvertira za plej-of Evrolige

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.04.22. | 15:33

Madriđani prekinuli seriju od pet poraza

Pati Real Madrid poslednjih meseci, ali je pronašao idealan trenutak da se vrati na pobedničke staze. Savladao je Breogan i to na pravi način - razbio ga je kod kuće. Činilo se da je lečio frustracije protiv tima iz Luga - 90:65.

Bez najboljeg strelca lige Breogan je bio potpuno nemoćan u Vizink centru, iako Kraljevski klub igra najgoru sezonu u eri Pabla Lasa. Džanan Musa je imao operaciju dušnika, posle povrede koju je pretrpeo tokom susreta sa Manresom i saigrači bez njega nisu umeli da pruže otpor Realu.

Izabrane vesti

Blankosi su već u prvoj četvrtini najavili kojim tokom bi susret mogao da se razvija, s ozbirom da su je rešili sa 26:13 u svoju korist. Do poluvremena se prednost domaćina popela na 24 poena i sve je bilo prilično jasno. Kakvi god problemi da more Madriđane, neće ispustiti 24 poena protiv daleko slabijem protivnika.

Nisu se ipak time zadovoljili, previše su prilika propustili u poslednje vreme i želeli su da otklone i poslednju sumnju u trećem periodu. Na poslednji odmor otišli su sa 32 poena viška, da bi u odlučujućem periodu dopustili gostima da koliko toliko upristoje poraz.

Pobednički sastav je predvodio Gabrijel Dek sa 15 poena i sdam skokova, dok je 14 dodao Najdžel Vilijams Gos. Do 13 su brojali Entoni Rendolf, Valter Tavares i Geršon Jabusele, a dvocifren je sa 10 bio i Alberto Abalde. U odsustvu Muse sa druge strane najefikaniji Tajler Kalinoski sa 10 postinugih poena. Marko Luković je bio solidan sa osam poena, tri skoka i asistencijom, dok je Nikola Janković upisao po tri poena i uhvaćene lopte.

Sa velikim problemima se Lasova ekipa susrela u poslednjih par meseci, cenu su platili Trej Tompkins i Toma Erte kojima je poručeno da mogu da menjaju klub. Još par igrača je dobilo opomena zbog noćnog izlaska, ali Amerikanac i Francuz su završili svoje u Madridu (makar u Realu). Mučile su Blankose i povrede, ali jedna ovako ubedljiva pobeda mogla bi da ubrizga dodatno samopouzdanje ekipi pred početak plej-ofa Evrolige.

Lasovu ekipu 20. i 22. aprila čekaju dueli sa Makabijem iz Tel Aviva kod kuće u okviru četvrtfinala elitnog takmičenja.



tagovi

KK Real MadridBreoganGabrijel DekPablo LasoACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara