Džanan Musa (©Starsport)
Džanan Musa (©Starsport)

Real nije dugo tugovao zbog prvog poraza u Evroligi, Breogan zamrznut na -33 u Madridu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 15:03

Kraljevski klub nastavio da deli lekcije u ACB ligi

Košarkaši madridskog Reala su pre nekoliko dana pretrpeli prvi poraz u Evroligi ove sezone, pošto su u neverovatnoj završnici izgubili od Fenerbahčea 100:99. Vodili su čitav meč, a onda sve prosuli u nekoliko sekundi. Ipak, nisu mnogo tugovali. Breogan je došao kao idealna prilika da zaleče evropske rane, ako se tako mogu i nazvati, pa su u Vizink Centru rutinski održali čas košarke ekipi Veljka Mršića i slavili sa ubedljivih 91:58.

Tako su ostali na ukupno dva poraza od početka sezone (po jedan u ACB ligi i Evroligi) i sa 11-1 sede na čelu ACB lige, uz dva poraza manje od najbližeg pratioca Unikahe (9-3). Breogan je ostao ispod crte, drugi otpozadi, posle devetog poraza (3-9).

Izabrane vesti

Bilo je potrebno nešto vremena izabranicima Ćusa Matea da uhvate zalet, pa su izgubili prvu deonicu 17:19. A onda su pregazili rivala i do poluvremena stekli 13 poena prednosti. Posle devet postignutih poena u drugoj, Breogan je u trećoj ubacio samo tri više, a Real uvećao višak na 28 poena i sve je bilo jasno u Madridu.

Džanan Musa je bio igrač utakmice sa 17 poena i osam skokova, a odličan je bio i talentovani Ugo Gonzales. Kapiten juniorskog tima i jedan od najvećih bisera španske košarke je za 14 minuta ubacio 12 poena, uz 3/4 van linije 6,75. Dvocifreni su na kraju bili i Mario Hezonja sa 11, Karlos Alosen koji se nedavno vratio posle pauze od 21 meseca zbog povrede sa 10, koliko je ubeležio i Fabijan Kozer. Mladi Eli Endiaje je bio blizu dabl-dabla sa sedam poena i devet skokova.

U ekipi Breogana najefikasniji Huan Fernandez sa 19, uhvatio je i sedam skokova, dok je dvocifren bio još samo bivši igrač Asvela Entoni Polajt sa 11 poena. Srpski košarkaš Stefan Momirov se za 26 minuta nije upisao u listu strelaca (0/8 iz igre), a podelio je tri asistencije i uhvatio jedan skok.



tagovi

KK Real MadridBreoganDžanan Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara