Sad je valjda stvarno gotovo: Zagorac u Partizanu

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.06.18. | 16:04

Ako ne dođe do novih obrta, talentovani košarkaš bi u prvim danima jula trebalo da zaduži opremu crno-belih

Rade Zagorac konačno bi trebalo da obuče dres Partizana. Ako, naravno, ponovo ne bude nekog veleobrta kao što je to bio slučaj polovinom prošle sezone.

Kako saznaje MOZZART Sport, krilni košarkaš postigao je dogovor sa klubom iz Humske i potpisaće višegodišnji ugovor. Njemu zvanično saradnja sa aktulenim klubom, španskim Betisom iz Sevilje ističe 1. jula, nakon čega će zadužiti opremu najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Izabrane vesti

Samo dan ranije je sportski direktor Nikola Lončar, ne želeći da pominje konkretna imena i detalje, najavio da bi prve novosti oko dovođenja novih igrača mogle da budu poznate početkom sledećeg meseca.

Zagorac je u novembru prošle godine bukvalno bio na korak od Partizana, ali do konačnog dogovora nije došlo zbog različitih okolnosti. Tokom sezone u Betisu odigrao je 14 utakmica, a imao je prosečan učinak od 4,4 poena i 0,9 skokova.

Zagorca je 2016. na NBA draftu izabrala ekipa Memfisa, godinu dana kasnije je prvo potpisao ugovor sa Grizlijima, ali je posle samo tri meseca klub raskinuo saradnju.

Naravno, s obzirom na iskustvo od prošle jeseni, valja napomenuti da u srpskom košarkaškom svetu uvek postoji šansa da dođe do još jednog zaokreta, mada bi ovaj put to ipak bilo previše.

Pred Zagorca, Partizan je osigurao ostanak Vanje Marinkovića, koji je potpisao novi dvogodišnji ugovor. Takođe, novi sportski direktor Partizana Nikola Lončar najavio je i ostanak kapitena Novice Veličkovića.

Foto: MN Press


tagovi

Rade Zagorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara