(©AFP)
(©AFP)

Šampion na klimavim nogama: Stef Kari nikada nije bio u ovakvoj situaciji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.04.23. | 07:01

Kraljevi prete da skinu krunu Ratnicima - 114:106 za 2:0 u seriji

Prvi put od sezone 2013/2014. Golden Stejt ima dva poraza u prvoj rundi plej-ofa. Tada je u seriji bilo 4:3 za Los Anđeles Kliperse, a ovaj put kobni po tim iz San Franciska mogli bi da budu Kraljevi iz Sakramenta, koji posle noćašnjih 114:106 imaju vođstvo 2:0 u susretu sa aktuelnim šampionom. To je prvi put u eri Stefa Karija da Golden Stejt gubi 0:2 u plej-ofu.

Još jednom su Domatas Sabonis i saigrači odigrali sjajno pred svojim navijačima i nošeni bučnom podrškom s tribina ostvarili cilj uoči puta na gostujući teren, gde će se igrati naredne dve utakmice (21. i 23. aprila). Pobeda u jednoj od njih donela bi Sakramentu meč loptu kod kuće za prolaz u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Tokom prvog poluvremena ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u dva navrata ono je bilo +10 u korist domaćina, dok je tokom treće deonice išlo i na 15 razlike (79:64), ali su gosti nekako uspevali da drže priključak. Sve do trojke Mičela za 112:103 na nešto više od jednog minuta do kraja. Prethodno su važnu ulogu odigrali Sabonis pogotkom nakon skoka u napadu i Foks trojkom za 107:101. U tim trenucima goste je u igri sa dve vezane trojke držao Klej Tompson, ali ga je u poslednja dva minuta meča izdao šut, kao i Stefa Karija, kojem je čak i zadrhtala ruka na liniji slobodnih bacanja.

Bitnu ulogu u porazu Ratnika, koji su čak bili bolji ili izjednačeni sa rivalom u većini statističkih kolona izuzev ukradenih lopti (11:6 za Kingse), imalo je isključenje Drejmonda Grina zbog gaženja Sabonisa na grudi dok je ležao za parketu, sedam minuta pre kraja.

Grin je potom imao i verbalni sukob sa domaćim navijačima.

Upravo je Sabonis, uz De Arona Foksa, bio najefikasniji igrač Sakramenta. Obojica su ubacili po 24 poena, s tim da je Litvanac imao još devet skokova i četiri asistencije, a Amerikanac devet asistencija i pet skokova. Na drugoj strani Stef Kari je imao 28 poena, uz šut iz igre 9/21, a 3/13 za tri. Nije se dosad iskusni bek nalazio u ovako nezgodnom položaju tokom plej-ofa i videćemo kako će se snaći. Posebno jer se očekuje da Ratnici budu oslabljeni neko vreme zbog kazne koja čeka Grina.

Inače, ovo nije bio prvi konflikt koji su imali Grin i Sabonis. Nešto slično, mada dosta blaže po Litvanca, dogodoilo se u finišu prve utakmice, kada je Grin pokušao da sedne na Sabonisa i spreči ga da pomogne saigračima u jednom od poslednjih napada.


NBA - PLEJ OF, PRVA RUNDA

utorak

Filadelfija - Bruklin 96:84 /ukupno 2:0/

/Maksi 33 - Džonson 28/

Sakramento - Golden Stejt 114:106 /ukupno 2:0/

/Sabonis 24, Foks 24 - Kari 28/



tagovi

Golden Stejt VoriorsSakramento KingsNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara