Sašo Filipovski (©Starsport)
Sašo Filipovski (©Starsport)

Sašo Filipovski: Nije to bio pravi Partizan, ali sam znao u šta se upuštam

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 20:44

„Kada je Partizan u dobrom stanju, onda ga vode treneri kao što je Željko“, kaže slovenački stručnjak

Na pravom mestu, ali u pogrešno vreme – tako bi Sašo Filipovski opisao svoj kratkotrajni boravak na klupi Partizana.

Slovenački košarkaški stručnjak je vodio crno-bele u periodu od novembra 2020. do marta ove godine i nije uspeo da ostvari rezultate vredne pomena. Imao je Filipovski na leđima teško breme impresivnih rezultata koje je prethodno napravio Andrea Trinkijeri i koje nije uspeo da ponovi. Ni izbliza.

Izabrane vesti

Ipak, Filipovski kaže u intervjuu za Sportklub da se nije pokajao što je makar i toliko sedeo na klupi srpskog košarkaškog giganta.

Nije mi žao što sam bio u Partizanu, znao sam u šta se upuštam. Kada je Partizan u dobrom stanju, onda ga vode treneri kao što je Željko Obradović. Ali… Bilo je mnogo trenera koji nisu želeli da preuzmu Partizan kada sam ja došao. Neki su me i savetovali da ne preuzimam tu ulogu. Nisam želeo da odbijem, hteo sam da osetim kako je raditi u tom klubu. Ne postoje porazi u životu, za mene postoje samo pobede, a u Partizanu sam mnogo naučio“, podvukao je Filipovski.

On je dodao i da mu okolnosti u tom periodu nisu išle na ruku. Najviše ona što Parni valjak nije mogao da računa na svog šestog igrača – navijače.

„Nije to bio pravi Partizan – kovid je učinio svoje. Igrali smo bez publike, sada je slika potpuno drugačija. Tim je bio u velikim problemima, ali smo na početku igrali dobro i probili se među 16 najboljih timova u Evrokupu. To je bio naš maksimum i problemi su ubrzo izašli na videlo, a imali smo mnogo unutrašnjih problema. Ja sam tamo samo gasio vatru. Sada su postavljene prave osnove. Imaju jednog od najboljih trenera u Evropi i on će postaviti crno-bele na nove temelje“, naglasio je Sašo Filipovski.

Kada je otišao Filipovski, tim je do kraja sezone vodio Aleksandar Matović, a od letos na klupu se vratio Željko Obradović posle 30 godina rada u inostranstvu. 


tagovi

KK PartizanSašo FilipovskiABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara