Željko Obradović sa igračima SC Derbija (© ABA Liga)
Željko Obradović sa igračima SC Derbija (© ABA Liga)

SC Derbi bi opet da zaljulja Partizan Mozzart Bet; Ostvarenje životnog sna Dejana Jakare protiv učitelja Obradovića

Vreme čitanja: 4min | pon. 11.12.23. | 08:15

Partizan Mozzart Bet od 20 časova dočekuje SC Derbi u 11. kolu ABA lige! Odnoso, tim koji je u prošlosti umeo da šokira izabranike Željka Obradovića, poslednji put pred sam početak sezone u finalu ABA Superkupa

Malo ko je u prethodne dve sezone namučio Partizan Mozzart Bet kao Studentski centar u ABA ligi. Mladi tim iz Podgorice kao da se transformiše u evroligaša kada prekoputa sebe vidi četu Željka Obradovića. Šokirali su ih u plej ofu prošle sezone, ove su im u direktnom duelu uzeli ABA Superkup, a sada stižu u Beograd željni još jedne senzacije u okviru 11. kola regionalnog takmičenja (20.00, Arena Sport 1).

Teško je očekivati da bilo ko u regionu sada može da zaustavi klub iz Humske koji je redom rušio Panatinaikos, Monako i Olimpiju Milano, ali isto tako je prošle sezone rušio Real Madrid i ostale evropske velikane, pa je na startu plej-ofa u ABA ligi naleteo na Studentski centar koji ih je umalo izbacio iz takmičenja. Još se pamti čudesni trijumf u Pioniru kada je mladi tim iz Podgorice poveo u četvrtfinalnoj seriji, a da stvar bude još luđa u glavnom gradu Crne Gore tri minuta pre kraja rezultat je bio izjednačen pre nego što je Džejms Naneli spasio crno-bele ispadanja već na prvoj stepenici.

Izabrane vesti

Ispostaviće se ponovo u Podgorici na ABA Superkupu u septembru da sve navedeno nije slučajnost. Na meču koji je donosio trofej, SC Derbi je ponovo šokirao ekipu Željka Obradovića. U triler finišu hrvatski plejmejker Borna Kapusta je trojkom srušio aktuelnog šampiona i doneo veliko slavlje "Studentima" koji su posle svega napisanog veliki dužnici klubu iz Humske, koji je objektivno kvalitetniji na apsolutno svakoj poziciji na parketu.


Svesni svega ovoga su igrači Partizana kao i trener Željko Obradović.

"Studentski centar je ekipa koja zaslužuje svaki respekt. Igrali smo sa njima to finale ABA Superkupa i izgubili u jednoj izvanrednoj utakmici. Svesni smo kvaliteta koje oni imaju, probali smo da se osvežimo u ovih par dana posle utakmice u Evroligi i da se pripremimo da odigramo najbolju moguću utakmicu", naglasio je Obradović

Slično razmišlja i Danilo Anđušić koji je imao veliki udeo u svim velikim pobedama koje smo već u tekstu napomenuli.

"Poslednjih nekoliko utakmica sa Studentskim centrom su bile jako teške. Moramo maksimalno koncentrisano da pristupimo toj utakmici. Da igramo sa istom željom, energijom i motivacijom kao u Evroligi u poslednjih par mečeva. Ne smemo da dozvolimo nikakvo opuštanje, moramo od samog starta da igramo jako, da im ne dozvolimo da se razigraju. Oni su veoma neugodan protivnik, moramo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i na kraju pobedimo", naglasio je Anđušić

Glavna razlika u odnosu na sve prethodne duele Partizana i Studentskog centra je promena trenera. Naime, Andrej Žakelj više ne predvodi Studentski centar sa klupe jer je stigao poziv Budućnosti. Upražnjeno mesto koje je nastalo na klupi SC Derbija popunio je mladi Dejan Jakara koji je tokom priprema letos kratko bio baš u Partizanu da peče trenerski zanat.

"Bio sam deset dana u Partizanu kod Željka Obradovića. Nisam očekivo poziv iz ABA lige. Imao sam ponuda pre SC-a, ali mi nisu odgovarali neki detalji. Da nije bilo njihovog poziva nastavio bih da se usavršavam. Mislim da je ovo odlična šansa za mladog trenera. ABA liga je na većem nivou od ABA 2, korak napred. Nisam mnogo razmišljao. Znam kako radi Andrej Žakelj, znam da je ekipa mlada, da voli da trenira i to meni kao mladom treneru mnogo znači", rekao je Jakara u interjvuu za Vijesti.

Dodatno je objasnio kako je došlo do toga da na kratko dođe u Humsku i prisustvuje treninzima

"Ukazala se šansa, nisam imao klub... Poznajem pomoćnog trenera Bogdana Karaičića koji mi je pomogao da tamo budem. Gledao sam i neke utakmice, tako da sam na tome vrlo zahvalan. Životni san mi je da vodim ekipu protiv Željka Obradovića. To će u ponedeljak biti emotivno. Kada je preuzeo Panatinaikos prvu godinu, ja sam sve njegove utakmice gledao".

SC Derbi je i ove sezone na visokom nivou. Trenutno drže visoku šestu poziciju na tabeli sa pet pobeda i šest poraza. Što se Partizana tiče, odavno je poznato da tim Željka Obradovića više sebi ne sme da dopusti poraz ako želi barem da se bori za prvo mesto.

ABA LIGA - 11. kolo

Četvrtak

Cibona - Split 81:73

Petak

Krka - Igokea 89:92

Zadar - Borac Mozzart 79:80

Subota

Mornar - Cedevita Olimpija 74:86

Ponedeljak

18.00 (5,50) Mega (20,00) Crvena zvezda (1,17)

20.00 (1,85) Partizan Mozzart Bet (hen -18,5) SC Derbi (1,85)



tagovi

KK PartizanStudentski centarABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara