Šarunas Jasikevičijus (© Start Sport)
Šarunas Jasikevičijus (© Start Sport)

Senzacija u 1. kolu ACB lige - Gran Kanarija srušila moćnu Barselonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 23:41

Veliko iznenađenje viđeno na Kanarskim ostrvima

Zato Španija ima najbolju nacinalnu košarkašku ligu. Sve je moguće. Svako svakoga može da pobedi. Tako smo gledali kako Gran Kanarija na svom terenu ruši moćnu Barselonu koja je na Kanarska ostrva stigla kao asplutni favorit. To u ACB ligi ne znači ništa. Domaćin je slavio 88:85.

Kvalitet na papiru i prekaljeni evroligaški igrači ne moraju da znače ništa kada se na parketu ne pretoči kvalitet. Gran Kanarija je to maestralno iskoristila da u dramatičnom finišu dođu do trijumfa.

Izabrane vesti

Odmah je nagovešteno da nas čeka zanimljiv meč. Gran Kanarija se ni u jednom momentu nije plašila kvalitetnijeg protivnika. Ono što su uradili u drugoj deonici će se prepričavati. Rastrčala se ekipa trenera Jake Lakoviča, zatrpala je koš Barse sa 29 poena. Tada je stečena ključna prednost.

Barselona je napadala bez prestanka, do samog kraja, ali Gran Kanarija je iskoristila sve šanse. Greške u poslednjem minutu su bile kobne i donele Šarunasu Jasikevičijusu poraz već u prvom kolu.

Najefikasniji u pobedi bio je reprezentativac Poljske Balcerovski sa 17 poena. U Barseloni su se istakli Šanli sa 18, Abrines sa 17 i Nikola Kalinić sa 15 poena. Srpski reprezentativac je odigrao 28 minuta i pokazao je na samom startu da će imati veliku ulogu u taboru Katalonaca. Međutim moraće to timski mnogo bolje u nastavku sezone.

Kao i Kalinić, Vanja Marinković je nastavio tamo gde je stao u dresu Srbije. Kod Svetislava Pešića se isprofilisao kao šuter, a isto je pokazao u na premijernom meču u Baskoniji. Dugo se spekulisalo o budućnosti srpskog internacionlca, ali on je ostao u timu iz Vitorije i na prvom meču je igrao 25 minuta i za to vreme je ubacio 12 poena, pritom ubacivši četiri trojke iz devet pokušaja.

Baskonija je bila ubedljiva protiv Unikahe 103:89. Nije pomogla ni sjajna partija Nihada Đedovića za klub iz Malage. Ubacio je 20 poena. Isto kao i Darijus Tompson u Baskoniji.

Valensija je sigurna bila protiv Betisa - 83:78. Naparketu za Betis bio je i Aleksandar Cvetković koji je ubacio šest poena.

ŠPANSKA ACB LIGA - 1. KOLO

Sreda

Đirona - Real Madrid 88:94

Četvrtak

Fuenlabrada - Granada 81:83

Obradoiro - Saragosa 76:73

Manresa - Tenerife 70:89

Mursija - Breogan 70:84

Petak

Baskonija - Unikaha 103:89

Betis - Valensija 78:83

Gran Kanarija - Barselona 88:85

Huventud - Bilbao 76:81



tagovi

ACB ligaKK BarselonaNikola KalinićGran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara