©Reuters
©Reuters

Klub Briž melje sve redom - pao i šampion: Remi u Briselu kao poručen za plavo-crne!

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 21:01

Izabranici Nikija Hajena pred poslednja tri kola imaju dva boda prednosti u odnosu na Union, odnosno tri više od Anderlehta, ali tek treba da igra sa njima...

Ligaški deo prvenstva završio je na četvrtoj poziciji, mesec i po dana kasnije predvodi trku u plej-ofu! Klub Briž od danas je sam na vrhu belgijskog šampionata i prvo od preostala tri kola do kraja šampionske trke dočekaće kao lider pošto je ove nedelje izbio na čelo kolone!

Plavo-crni su u sedmoj rundi plej-ofa u gostima savladali aktuelnog prvaka Antverpen (2:1), a šest sati kasnije iz Brisela je stigla najbolja moguća vest - u derbiju kola Union i Anderleht, njegovi izazivači za titulu, odigrali su bez golova!

Izabrane vesti

Klub Briž je bez ikakve sumnje pobednik ove runde, jer je pred početak iste lidersku poziciju delio sa Anderlehtom, ali je iz nje izašao sa dva boda prednosti u odnosu na briselski tim, odnosno tri više od Uniona.

U toj poziciji se našao zahvaljujući pobedi nad šampionom do koje je došao sa dva gola u uvodnih petnaestak minuta drugog poluvremena. Prvi je zapravo bio autogol štopera Antverpena Tobija Aldervejrelda, koji je u 48. minutu nesrećno zatresao svoju mrežu, da bi prednost gostiju po isteku sat vremena igre duplirao Andreas Skov Olsen, koji je u prethodnih mesec odsustvovao zbog povrede.

Domaćin je ekspresno prepolovio zaostatak iz penala, koji je realizovao rezervista Mišel Ange Balikviša, ali do potpunog povratka poslednjeplasirani tim plej-ofa nije uspeo. Tako je Klub Briž upisao šestu uzastopnu pobedu. Otkako je doigravanje počelo, plavo-crni samo u prvom kolu nisu uspeli da slave. Tada su podelili bodove u derbiju sa Serkl Brižom.

Pred preostale tri runde, dakle, imaju sve u svojim rukama, ali daleko od toga da je šampionska trka rešena, jer u narednom kolu Klub Briž dočekuje Union, a već u sledećem gostuje Anderlehtu.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 7. KOLO

Subota

Serkl Briž - Genk 4:1 (3:1)

/Lemarehal 12, Efekel 24, Somers 45, Denki 61 - El Hađ 9/

Nedelja

Antverpen - Klub Briž 1:2 (0:0)

/Balikviša 67pen - Aldervejreld 48ag, Skov Olsen 63/

Union Sen Žiloaz - Anderleht 0:0



tagovi

Župiler Pro ligaAnderlehtUnion Sen ŽiloazAntverpenKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara