Jaka Blažić
Jaka Blažić

Singltonov rafal i ključni poeni Jake Blažiča za Karijeve hvalospeve i Barsinu pobedu u Valensiji

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.10.18. | 21:27

Na kraju 86:85

Nije odustajala Valensija do samog kraja, ali svaki put kada bi se približila Barselona je imala spreman odgovor. Na kraju pobeda Blaugrane od 86:85 na vrućem gostovanju u Valensiji za povratak na deobu prvog mesta na tabeli ACB lige, rame uz rame sa Realom naravno.

U petom kolu prvenstva Španije najteži izazov za izabranike Svetislava Pešića i uspešno položen ispit. Krenulo je sve sredinom druge deonice kada je Jaka Blažić trojkom pokrenuo seriju 8:0 kojom se Barselona odvojila na dvocifrenu prednost – 38:27. Međutim, početkom treće deonice Met Tomas vezuje osam poena i Valensija je sustigla zaostatak na 46:46.

Izabrane vesti

Tad i nikad više.

Odmah su odgovorili Kajl Kjurik i Kris Singlton trojkama, odmakli su gosti na 55:48, da bi u poslednjoj četvrtini Blažić sa još šest uzastopnih poena odbio i poslednji nalet Valensije. U finišu Singlton pogađa trojki – pet od šest je pogodio za tri – Kevin Pangos je precizan sa penala i Barsa uvodi meč u mirnu završnicu. Taj poen razlike na samom kraju posledica je trojke Giljema Vivesa tri sekunde pre kraja, ali preozbiljna je Barsa ekipa da bi tako naivno ispustila pobedu.

Na kraju, Singlton je bio najefikasiji u pobedničkom timu sa 20 poena, dok je Blažič dodao 17, uz šest skokova za indeks korisnosti 23. Treba istaći i dobru rolu Pangosa, njegovih 14 poena i pet asistencija. U poraženom timu Tomas je odskočio daleko iznad ostalih, ubacio je 27 poena, šest trojki, iz igre šutirao 10 od 12, ali je iostala prava podrška saigrača. Vives je dobacio do kote 13, Albert Abalde je sa 11 bio još jedini dvocifren, dok je Vili Tomas ubacio devet, uz isti broj skokova.

Za kraj, samo još da dodamo Pešićeve pohvale za Jaku Blažića...
On radi mnogo toga: brani se, napada, uzima skokove u napadu... Ali je takođe i igrač koji tokom cele nedelje svojim ponašanjem i zalaganjem motiviše sve druge igrače“.

Nije mala stvar kad Kari Pešić to kaže.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

KK BarselonaKK ValensijaKris SingltonJaka BlažićSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara