Džanan Musa (Foto: AFP)
Džanan Musa (Foto: AFP)

Sjajne partije ponovo privukle pažnju evroligaša: Olimpija Milano zainteresovana za Musu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 11:34

Reprezentativac Bosne i Hercegovine bi mogao da se preseli u Mediolanum forum

Kako litvanski BasketNews prenosi saznanja izraelskog novinara Mozesa Barde, Olimpija Milano pomno prati Džanana Musu i zainteresovana je da ga preseli u svoje redove. Manekeni imaju velikih problema sa povredama, pa bi da pojačaju konkurenciju bivšim košarkašem Cedevite, Bruklina i Efesa koji blista u ACB ligi ove sezone.

Musa je posle neuspešnih epizoda u NBA i Evroligi odlučio da napravi korak unazad i potpiše za tim koji ne nastupa na međunarodnoj sceni. Pojačao je povratnika u elitni rang španske košarke Breogan i za kratko vreme se iskristalisao kao daleko najbolji igrač ekipe, a prema najbitnijim statističkim parametrima i kao najbolji u Endesi.

Izabrane vesti

Sinoć je ubacio 25 poena u osmoj pobedi najprijatnijeg iznenađenja španskog prvenstva nad Fuenlabradom, pa je trenutno na proseku od 18,9 poena (prvi strelac lige). Sa prosečnim indeksom 20,2 je i najkorisniji igrač ACB lige.

Jasno je sada da je napravio sjajan potez kada se preselio u Lugo. Shvatio je da će u timu koji je minule sezone igrao u drugoj španskoj ligi biti prva zvezda i da će imati mnogo prostora za igru i napredak. Tako je još jednom pokazao i najjačim evropskim timovima od čega je, pa je za svega par meseci privukao i pažnju tima koji je minule sezone osvojio treće mesto na Fajnal foru Evrolige.

Olimpiju su desetkovale povrede i virus korona. Najbolji strelac ekipe Ševon Šilds je morao na operaciju, Etore Mesina više ne može da se osloni na iskusnog Đanluiđija Datomea, a problemi sa povredama more i Dinosa Mitoglua, Serhija Rodrigeza... Otkazao je Armani i dva meča u Evroligi (duele sa Žalgirisom i Albom) jer nije imao dovoljno igrača da izađe na parket.

Tako se angažovanje novih igrača nameće kao jedino rešenje, kako rezultati ne bi trpeli i kako visoke ambicije kluba ne bi bile ugrožene već na sredini sezone. Musa deluje kao dobar izbor, u Efesu se nije snašao, ali nije dobio ni pravu šansu. U Prestonici mode će zbog trenutne situacije dobiti prostora, pa bi konačno mogao da pokaže od čega je i u elitnom takmičenju Starog kontinenta.



tagovi

Džanan MusaOlimpija MilanoBreogan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara