Alen Smailagić i Uroš Trifunović (©MN Press)
Alen Smailagić i Uroš Trifunović (©MN Press)

Smailagić i Trifunović definitivno otpali: Alen izgubio sedam kilograma, Uroš dugo vuče povredu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 08:42

Svetislav Pešić morao da se pomiri sa dva nova izostaka. Jović se vratio, tu je i Topić

Nema sreće za stručni štab Srbije uoči Mundobasketa na Dalekom istoku. Selektor Svetislav Pešić potvrdio je da Alen Smailagić i Uroš Trifunović i definitivno neće moći da igraju za Orlove na Svetskom prvenstvu.

To je doduše moglo i da se nasluti, jer su obojica već neko vreme bili van stroja, ali su se nadali svi u srpskom timu da će barem jedan uspeti da se oporavi. Međutim...

Izabrane vesti

Na Smailagića na žalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je zgubio šest ili sedam kilograma i nije uopšte bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu“, rekao je Svetislav Pešić pred poslednju proveru uoči puta na Flipine.

Danas od 19 sati Orlovi igraju protiv Portorika, a uz tim će biti i Nikola Topić, momak koji je nedavno vukao juniorsku selekciju do titule evropskog prvaka. Mada to ne znači da će i on na Filipine.

On je krasan dečko, on je zaslužio da bude ovde među najboljim igračima. Naravno, i on uči od starijih i pomaže starijima. Tu je da se kali“, odgovara Pešić.

Dobra vest je i da se treninzima pridružio Stefan Jović, koji je takođe imao dužu pauzu.

Njegovo znanje i iskustvo sigurno mnogo znače ovom mladom timu. Donosi nam sigurnost. Njega čekamo da dođe u fizičku spremu koja je potrebna za turnir kao što je Svetsko prvenstvo“.



tagovi

Alen SmailagićUroš TrifunovićStefan JovićNikola Topićkošarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara