Košarkaši Srbije posle poraza od Grčke (©MN Press)
Košarkaši Srbije posle poraza od Grčke (©MN Press)

Srbija zove: Reprezentacija i večiti kroje tim za Veliku Britaniju

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 08:05

Milutinov i Davidovac uprkos želji ne mogu zbog klupskih obaveza, Micić se još oporavlja od povrede, Gudurić već čeka u Beogradu

Razloga za dramu nema, ali za oprez - i te kako ima.

Nije se proslavila Srbija u predgrađu Atine, nije uspela da zadrži vođstvo od 12 poena s kraja treće četvrtine i predmet dublje analize mogao bi da bude efekat koji je trojka Dimitrisa Moraitisa uz zvuk sirene napravila na kompletnu ekipu u narednih 15 minuta... Objektivno, nemoguće je jučerašnji rezultat posmatrati drugačije osim kao neuspeh. Sve smo imali u svojim rukama i dozvolili smo domaćinu da iskoristi čist faktor sreće kao slamku spasa i katalizator za potpuni rezultatski zaokret.

Izabrane vesti

No, ne treba da se govori o krivcima i upire prstom ni u koga. Utakmica sa Velikom Britanijom je iza ćoška i od nje zavisi konačni bilans Srbije u kvalifikacijama. U pobedi se krije naša ulaznica za društvo 32 najbolje selekcije na planeti. Nisu Ostrvljani klasa od koje treba da se strepi, ali ne treba nikog ni potceniti.

Odmah posle završenih obaveza u Atini, u reprezentaciji su se okrenuli poslednjem kolu i pre svega razmišljanju sa kojim snagama se ulazi u poslednji meč.

Selektor Svetislav Pešić je još na otvorenom treningu u utorak naglasio da su Nikola Milutinov i Dejan Davidovac dobili oročenu dozvolu CSKA i oni se već u subotu vraćaju za Moskvu zbog klupskih obaveza u VTB ligi tokom sedmice. Od pre nekoliko dana poznato je da ni Vasilije Micić ne može da se odazove zbog toga što se još oporavlja od povrede zbog koje je bio na terapiji u Minhenu.

Ukratko, izgled Srbije u ponedeljak uveče najviše zavisi od konačnog dogovora vodećih ljudi reprezentacije sa čelnicima večitih rivala. Poslednji kontakti završeni su na tome da se sačeka ishod gostovanja u Grčkoj i onda ponovo razgovara o svemu.

Dobra vest je da se Marko Gudurić nalazi u Beogradu još od srede i otkrio je posle odličnog izdanja u pobedi nad Partizan Mozzart Betom da se ne vraća sa ekipom, odnosno da je dobio zeleno svetlo Dimitrisa Itudisa da sačeka ishod susreta u Atini i po potrebi zaduži opremu Srbije. Ovu opciju selektor Pešić iskoristiće izvesno, jer Srbiji sa povratkom Milutinova u Moskvu realno nedostaje klasa koja pravi razliku na parketu.

Na inicijalnom spisku sa 24 imena našli su se Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Luka Mitrović i Ognjen Dobrić iz kluba sa Malog Kalemegdana, odnosno Aleksa Avramović, Danilo Anđušić i Uroš Trifunović iz redova Parnog valjka.

Mada je selektor nedavno rekao da je njihovo angažovanje neizvesno, teško je verovati da se neće pronaći zajednički jezik sa jednim i drugim timom pre svega, u nameri da se dobiju pojačanja koja će garantovati mirniji san i mnogo bolje izdanje u ponedeljak pred, očekuje se, punim tribinama dvorane Aleksandar Nikolić. Iako su svi svesni kolika je potrošnja igrača...

Podsetimo, od igrača koji su bili na okupljanju, u protokolu za jučerašnji meč nisu se našli Nikola Đurišić, Marko Pecarski i Dušan Miletić.

Srbija će Veliku Britaniju ugostiti od 20 časova i pobeda nema alternativu. Odnosno, niko u reprezentaciji ne razmišlja o scenariju po kojem bi nam i poraz igrao ulogu, ako Turska dobije Belgiju u Monsu...



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Svetislav PešićNikola MilutinovDejan DavidovacNemanja NedovićAleksa AvramovićFilip PetruševDanilo AnđušićLuka MitrovićUroš TrifunovićOgnjen DobrićKK Crvena zvezdaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara