Košarkašice Srbije sa vizom (©FIBA)
Košarkašice Srbije sa vizom (©FIBA)

Srpkinje sa olimpijskom kartom u ruci: Ponekad ide kako želiš, a nekad mora težim putem

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 09:20

Košarkašice će i treći put uzastopno učestvovati na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri

U Riju je bila bronza, u Tokiju četvrto mesto, a šta će se desiti u Parizu - videćemo u avgustu. Ono što je najvažnije - košarkašice Srbije će ponovo biti učesnice najveće sportske planetarne smotre.

Srpkinje su na kvalifikacionom turniru pobedile Brazil, dočekale su povoljne i ostale rezultate, pa se sada raduju zbog olimpijske vize.

Izabrane vesti

Moglo je sve da se završi i ranije, ali su na kraju izabranice Marine Maljković morale da čekaju kraj utakmice Brazil - Nemačka, kako bi se i zvanično slikale sa olimpijskom kartom.

"Nije baš išlo onako kako smo očekivale, ali tako je to u sportu - nekad ide kako ti želiš, a neki put mora da se ide težim putem. Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gde i treba da budemo", rekla je jedna od najiskusnijih u timu Saša Čađo.

Veliku ulogu i na ovom kvalifikacionom turniru imala je Ivon Anderson.

"Mislim da je ovo dokaz da smo sazidane od čvrstog materijala", rekla je Andersonova. "Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova novom borbom i svaki put budemo sve bolje. Olimpijske igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu i taj isti žar sam videla i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspele da se kvalifikujemo u Pariz".

Veoma emotivno je plasman na Olimpijske igre doživela mlada Anđela Dugalić.

"Rezultat poslednje utakmice nije bio onakav kakav smo htele protiv Australije, ali hvala bogu Nemačka je pobedila i idemo u Pariz. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama koje su mi kao prave sestre", zaključila je Anđela Dugalić.

Olimpijske igre su od 27. jula do 11. avgusta i košarkaški turnir će se igrati u prvoj fazi na Pjer Maroj stadionu u Lilu, a završnica je u pariskom Bersiju. Pored Srbije, na turniru će učestovovati i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.


tagovi

Saša Čađoženska košarkaška reprezentacija SrbijeIvon Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara