Košarkašice Srbije protiv Brazila (Starsport)
Košarkašice Srbije protiv Brazila (Starsport)

Srpkinje sačuvale savršen skor! Brazil poslednja žrtva Marinine ekspedicije

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 22:28

Košarkašice Srbije u meču bez rezultatskog značaja na kvalifikacionom turniru u Beogradu bolje od Karioka - 76:70

I kad nije bitno Srbije ne popušta. Naše košarkašice su na oproštaju od beogradske publike učinile sve da sačuvaju savršeni učinak i pored toga što su im avionske karte za Sidnej već 24 sata ranije bile u džepu. Ekspedicija Marine Maljković je ostvarila i treći trijumf na kvalifikacionom turniru i tako stavila pozitivnu tačku na ovu akciju. Ovog puta ruke su morale da im pruže Brazilke - 76:70 (17:16, 22:17, 18:24, 19:13).

Novi tim Srbije je ostvario cilj i pokazao tokom prethodna četiri dana da može i od njega da se očekuju lepe stvari. Večeras su kvalitet koji poseduju demonstrirale brojnim gledaocima u hali „Ranko Žeravica“, među kojima je u prvom redu bio i selektor muškog tima Svetislav Pešić, zajedno sa direktorom reprezentacije Draganom Tarlaćem.

Izabrane vesti

Sve je bilo rešeno još u subotu. Naše devojke su na vreme obezbedile vizu za Svetsko prvenstvo i tako dobile priliku da poslednji meč odigraju rasterećeno, bez pritiska na leđima. Mada, kako su i same rekle, poznavajući Marinu Maljković to nije značilo da mogu da dozvole sebi partiju koja ne dolikuje evropskim šampionkama.

Izgledalo je na terenu kao da meč ima rezultatski značaj, borbenost i požrtvovanje nisu izostali. Bile su Tina Krajišnik i drugarice motivisane da završe turnir pred domaćom publikom sa tri pobede. A protivnice su pak želele da odu kući bar sa jednim trijumfom, kad već do vize nisu došle.

Marina Maljković je iskoristila priliku da pruži malo veću minutažu mlađim devojkama, pa je publika mogla još bolje da se upozna sa nadama koje dolaze. U igru nije ulazila samo Dragana Stanković, koja se povredila na prvom susretu sa Južnom Korejom.

Vodila se u hali „Ranko Žeravica“ velika borba, nije moglo da se dođe do dvocifrene prednosti, pa je čak i tokom prvog dela utakmice moglo da se zaključi da će publika gledati još jednu neizvesnu završnicu. U poslednjih deset minuta ekipe su ušle poravnate – 57:57.

Uspele su Srpkinje tokom četvrte deonice u nekoliko navrata da se odlepe na pet-šest razike, ali Karioke nisu odustajale. Na kraju je odgovornost ponovo uzela Ivon Anderson. Pogodila je ključne poene i donela reprezentaciji treću pobedu.

Ona je ujedno bila i najbolji poenter utakmice sa 25 poena, uz dva skoka i šest asistencija. Kapiten Tina Krajišnik je postigla 15 poena (6sk), a Saša Čađo deset (4-2 za tri, 2sk, 4as). U poraženom sastavu najefikasnija je bila Marijana De Karvaljo sa 18 poena.

KVALIFIKACIJE ZA ODLAZAK NA SP (Ž)

GRUPA A – Beograd: Australija (kvalifikovani kao domaćini), Južna Koreja (prošli), Srbija (prošli), Brazil (ispali)

Četvrtak

Australija – Brazil 65:52

Južna Koreja – Srbija 62:65

Subota

Brazil – Južna Koreja 74:76

Srbija – Australija 78:71

Nedelja

Australija – Južna Koreja 79:61

Srbija - Brazil 76:70

GRUPA B – Beograd: Francuska (prošli), Kina (prošli), Nigerija (prošli), Mali (ispali)

Četvrtak

Francuska – Mali 77:66

Kina – Nigerija 90:76

Petak

Mali – Kina 64:84

Nigerija – Francuska 67:65

Nedelja

Nigerija – Mali 73:69

Francuska – Kina 70:103

GRUPA C – Osaka: Bosna i Hercegovina (prošli), Japan (prošli), Kanada (prošli), Belorusija (otkazala učešće)

Četvrtak

Japan – Kanada 86:79

Subota

Kanada – Bosna i Hercegovina 96:64

Nedelja

Bosna i Hercegovina - Japan 87:82

GRUPA D – Vašington: Rusija, SAD (kvalifikovani), Portoriko, Belgija

Četvrtak

Portoriko – Belgija 65:98

Subota

Belgija – SAD 75:84

SAD – Portoriko 93:55

Nedelja

21.30: Rusija – Belgija

Utorak

00.00: Portoriko - Rusija



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeIvon AndersonTina KrajišnikMarina MaljkovićKvalifikacija za Svetsko prvenstvo u ženskoj košarci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara