Boriša Simanić (Screenshot - Youtube.com)
Boriša Simanić (Screenshot - Youtube.com)

Srpski tandem i naredne sezone u Saragosi: Posle Jovića, ostaje i Simanić

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 20:35

Bivši košarkaš Crvene zvezde i Mege neće menjati sredinu ovog leta

Stefan Jović je odlučio da ostane i naredne sezone u Saragosi, a sada je njegovim koracima pošao i Boriša Simanić. Kako je i zvanično obelodanjeno, srpski košarkaš će i u predstojećoj takmičarskoj godini nastupati za ekipu Porfirija Fisaka.

Izabrane vesti

"Boriša Simanić je dobio priliku da iskoristi sve svoje talente u dresu Saragose. Krilni centar iz Srbije je došao sa neverovatnim kvalitetom i zavidnim fizičkim sposobnostima, od raspona ruku do agilnosti. Te karakteristike su mu svojevremeno omogućile da se izbori za mesto u NBA Letnjoj ligi pored imena kao što su Tako Fol ili Džered Batler. Ipak, mučio se sa adaptacijom, a nije mu pomogao ni početak sezone čitavog tima. Dolazak Porfirija Fisaka, a kasnije i Stefana Jovića (sa kojim će ponovo deliti teren i svlačionicu), pomogli su mu da vrati samopouzdanje. Tako je prućao dobre partije kojima je počeo da kupuje navijače, koji su u završnici sezone mogli da uživaju u najboljoj verziji srpskog internacionalca", stojio u saopštenju španskog tima.

Trener Fisak nije krio zadovoljstvo što je nakon Jovića vernost klubu produžio još jedan bivši košarkaš Crvene zvezde.

"Pomoći će nam da napredujemo, razvijemo igru sa centrima koji mogu da šutiraju, da postižu poene. Verujemo da će druga godina biti njegova i da će nam pružiti sve ono što kod njega možemo da vidimo", ukratko je istakao šef struke Saragose o Simaniću.

Važio je 25-godišnji srpski košarkaš svojevremeno za jednog od najtalentovanijih u Evropi. Bio je MVP finalnog turnira Juniorske Evrolige 2016, debitovao u Evroligi kao član Crvene zvezde još u oktobru 2015 godine. Učestvovao je i na Nakji Hup Samitu u Oregonu (2017), ali nije uspeo da se izbori za veću ulogu u prvom timu Zvezde.

Osvojio je na Malom Kalemegdanu tri ABA titule, tri puta bio i šampion Srbije, a dva puta je podigao i Kup Radivoja Koraća. Od 2014. do 2021. je bio član crveno-belih, s tim što je dve sezone proveo na pozajmicama u FMP-u. Preselio se u Megu 2021, a od minulog leta je u Saragosi, za koju će nastupati makar do kraja naredne sezone.

U sezoni za nama beležio je 6,9 poena i 3,5 skoka u ACB ligi, uz 35,2 odsto preciznosti van linije 6,75.


tagovi

Boriša SimanićKK SaragosaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara