Basketaši Srbije
Basketaši Srbije

Šta će Srbin u Beču, nego da ode do finala! Basketaši napadaju šesto zlato

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.06.23. | 16:16

Rival će biti Brazil ili SAD

Nije da je bilo nekakve dileme, ali sada je definitivno - Srbija je u novom finalu basketa 3x3!

Šta će Srbin u Beču, nego da ode do finala, nadamo se i do zlata! Naši momci dobili su velikog rivala Letoniju rezultatom 21:18 i stigli do sedmog finala u osam učešća.

Izabrane vesti

Kao i dosad, Strahinja Stojačić ponovo je bio dominantna sila i sa čak pet dvojki, odnosno ukupno 12 poena napravio ogromnu razliku, na koju Letonija nije imala odgovor. Marko Branković i Dejan Majstorović imali su po četiri, a Mihailo Vasić jedan poen, ali uz šest skokova. Kod Letonije Nauris Mijezis je imao osam, a Karlis Lasmanis šest poena. 

Očekivalo se da će polufinale da bude napeto i to se videlo od početka. Razlika sve do pred kraj nije bila veća od tri poena, a Letonija je uspela čak da napravi seriju kojom je nakratko i povela sa 11:10. Odgovornost je od početka u svojim rukama imao Stojačić koji je u prelomnim trenucima susreta vezao tri dalekometna hica i dao Srbiji prednost od 16:14, što su Majstorović i Branković zatim pretvorili u ogromnih 19:15.

U finišu su basketaši Srbije odigrali smirenije i na veliki pritisak rivala odgovorili poenima Stojačića, da bi Majstorović sa linije slobodnih bacanja postavio konačni rezultat. Protivnik Srbije u finalu biće Brazil ili SAD koje su 2019. uzele zlato, u jedinom finalu koje naša selekcija nije igrala.

Idemo po zlato!


tagovi

Basket 3x3Strahinja StojačićMihailo VasićDejan Majstorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara