""
""

Pot menja povređenog Jovića: Stefanova povreda predstavlja veliki hendikep

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.15. | 10:55

"Sigurno je da ćemo nešto morati da promenimo, ali imamo dovoljno igrača u rotaciji kako bi smo zacrtane promene i napravili. Imamo nekoliko ideja kako bismo mogli da nadomestimo ovaj gubitak", rekao je selektor Đorđević

Umesto Stefana - Stefan!

Izabrane vesti

Povređenog košarkaškog reprezentativca Srbije Stefana Jovića na pripremama Orlova zameniće član univerzitetske selekcije i igrač rumunskog Asesofta - Stefan Pot

To je odluka koju je selektor Orlova Aleksandar Đorđević morao da donese u hodu, nakon što su detaljni pregledi pokazali da plejmejker Crvene zvezde i dalje ima velikih problema sa povredom leđa.
"Nadali smo se do poslednjeg dana da će terapije uspeti, kao i da će mirovanjem Stefan Jović rešiti problem s leđima, ali on i dalje ima povredu. Sada mu je potrebno apsolutno mirovanje i dodatna terapija kako bi zalečio povredu. U takvoj situaciji ne možemo da računamo na njega i zbog toga je ekipi priključen igrač univerzitetske reprezentacije - Stefan Pot", rekao je Đorđević novinarima u hali Pionir i nastavio:
"Stefanova povreda predstavlja veliki hendikep. Uostalom, kao i svaka povreda, a svaki igrač u timu je za nas zlata vredan. Jović je bio jedna dobra karika, ali nažalost nije tu. Ovo je prva, a nadamo se i poslednja povreda za nas. Želimo mu da se oporavi što pre".

Jedno od pitanja upućeno selektoru bilo je i ko će sada odmeniti Jovića na poziciji koju je igrao, s obzirom na to da je plejmejker Crvene zvezde imao specifičnu, defanzivnu ulogu u timu Srbije na prošlogodišnjem Mundobasketu. 
"Sigurno je da ćemo nešto morati da promenimo, ali imamo dovoljno igrača u rotaciji kako bi smo zacrtane promene i napravili. Imamo nekoliko ideja kako bismo mogli da nadomestimo ovaj gubitak".

Đorđević je otkrio i koju ulogu će Pot imati u sadašnjem timu.
"Stefan će nam pomoći da odradimo pripreme, ali i da pokaže zašto je pozvan".

Sale Nacionale se tako praktično odlučio za gotovo identičnu soluciju kojoj je pribegao i prošle sezone, kada je pripremama A tima uključio i tadašnjeg člana subotičkog Spartaka - Miloša Milisavljevića

(FOTO: MN Press, MOZZART Sport)


tagovi

Stefan PotStefan Jovićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara