Kenan Kamenjaš i Erik Grin (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Kenan Kamenjaš i Erik Grin (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Težak poraz Budućnosti u Parizu uprkos 26 poena Grina

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 23:47

Podgoričani zakomplikovali sebi borbu za prednost domaćeg terena u osmini finala Evrokupa

Vezali su košarkaši Budućnosti tri ubedljive pobede, dve u ABA ligi protiv Cedevite Olimpije (80:58) i FMP-a (84:58) (direktnih konkurenata za prednost domaćeg terena u plej-ofu), kao i London Lajonsa u Evrokupu (78:68). Tako su u dobrom raspoloženju doputovali u glavni grad Francuske, ali se iz Pariza vraćaju pognutih glava - 87:103.

Podgoričani tako posle 14 rundi imaju učinak 8-6 i šesti si na tabeli sa trijumfom manje od Parižana i Promiteasa (po 9-5). Pritom su i u prvom delu sezone izgubili od francuske ekipe, te će u slučaju da završne prvu fazu takmičenja sa jednakim učinkom, Francuzi biti u prednosti.

Izabrane vesti

Košarkaši Pariza su vodili tokom čitavog susreta, imali i 23 poena viška početkom odlučujućeg kvartala, kada je otklonjena i poslednja dilema o pitanju pobednika.

Žuan Begaran je predvodio francuski tim sa 22 poena, dok je Amir Smit dodao 15 poena, a još jednom se istakao talentovani Ismael Kamagate sa po 13 poena i skokova.

Parižani su imali čak sedam igrača sa dvocifrenim učinkom, Tajron Volas je dodao 13 poena, Gotje Deni i iskusni Džeremi Evans su ubacili po 11, dok je do 10 brojao bivši košarkaš Partizana i Cibone Amar Gegić.

Ekipi Vlada Jovanovića nije pomogla ni nova odlična rola Erika Grina koji je postigao 26 poena. Ispratili su ga Džej Džej O'Brajen sa 14, Tre Bel Hejns sa 13, Petar Popović sa 12 poena i šest asistencija, kao i reprezentativac Srbije Marko Jagodić Kuridža sa 11.




tagovi

Budućnost PodgoricaKK Budućnost PodgoricaKK ParizErik GrinMarko Jagodić Kuridža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara