Kem Tomas protiv Ivice Zupca (AFP)
Kem Tomas protiv Ivice Zupca (AFP)

Tomas cepao mrežice ali je ostao u senci Bruklinovog poraza bez zvezda

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.02.23. | 04:48

Tejtum vodio Boston do rutinske pobede, čudesni Klivlend nastavlja da blista

Bruklin je porazom započeo eru bez Kajrija Irvinga, čini se da je dobio novu zvezdu Kema Tomasa, a šta će biti sa najvećom od svih njih Kevinom Durentom, to će tek da se vidi...

Nešto više od 24 sata nakon što je prihvatio da trejduje Kajrija u Dalas umesto u Lejkerse ili Kliperse koji su ga takođe hteli, Burklin je baš od Klipersa poražen iako je imao pobedu nadohvat ruke - 116:124. Klipersi nisu dobili Kajrija, nije im ni večeras izašao na megdan ali bi putevi mogli da im se ukrste već prekosutra kada se sastaju sa Dalasom.

Izabrane vesti

Bez Kajrija, ali i bez povređenih Durenta i Simonsa, Netsi su bili mnogo teži rival nego što su Klipersi očekivali. Najviše zahvaljujući Kemu Tomasu koji je posle 44 poena u prošlom meču protiv Vašingtona, večeras opet ubacio rekord karijere - 47! Na njegovu žalost, nedovoljno da Bruklin izbegne poraz... Ali Tomas mnogo obećava i mogao bi da postane lider tima kada se sve raspetlja oko Durenta. Najmlađi je igrač u istoriji franšize koji je vezao dve 40+ utakmice, a mogao bi da postane tek šest i u istoriji lige koji je u tri utakmice ubacio makar 50 poena pre 22. rođendana. Da bi se pridružio Lebronu, Dončiću, Kajriju, Viginsu i Ajversonu, potrebno je da ubaci 40 poena Sansima u sledećem meču. 

Odlično su Netsi otvorili meč protiv Klipersa, pogodili osam od prvih devet šutnutih trojki, potom ubacili 10 poena u poslednjih 55 sekundi prvog poluvremena i praktično izbrisali 11 poena prednosti za Kliperse. Opet su Klipersi na početku drugog poluvremena otišli na dvocifrenu prednost i opet su se Netsi vratili. I čak poveli 107:99 sredinom poslednjeg kvartala. Tada je na scenu stupio Kavaj Lenard. Devet od ukupno 24 poena je ubacio u poslednjem kvartalu kada se lomilo, pogađao je i Pol Džordž pa su Klipersi prelomili utakmicu...

Od 47 Tomasovih poena, skoro polovina su bile trojke koje je šutirao 7/11. Sa penala je promašio jedan od 11 pokušaja. Pol Džordž je na drugoj strani ubacio 29 poena, Lenard 24, a Zubac sakupio 19 poena i 12 skokova. 

Košarkaši Klivlenda nastavljaju da pišu prelepu priču. Jedno od najvećih iznenađenja sezone drži četvrto mesto na Istoku pošto su večeras savladali Vašington u gostima 114:91 i upisali treću uzastopnu pobedu.

Svi starteri Kavsa su imali dvocifren košgeterski učinak već do poluvremena i pokazuje se da je ovo zaista sjajno izbalansirana ekipa koja igra timski. Vašington je bio lišen usluga povređenih Bila i Kuzme, a bio mu je ovo treći uzastopni poraz posle šest pobeda u nizu. U prethodna dva poraza su prokockali vođstvo od 20 poena razlike ali večeras nemaju za čim da žale jer ni u jednom momentu utakmice nisu bili u vođstvu. Što govori nešto i o Klivlendu...

Sjajno su šutirali Kavsi u prvomn poluvremenu, ubacili 63 odsto šuteva iz igre i imali velikih 64:44 na poluvremenu. Tek pred kraj utakmice su spustili gas pošto su imali i 28 poena prednosti. Ali opet su slavili dvocifrenom razlikom što im je bio 24. put u sezoni po čemu su rekorderi u ligi. Džulijus Garland i Džeret Alen su ubacili po 23 poena, a ovaj drugi je iz igre šutirao 10/13! Donovan Mičel je dodao 21, dok je Porzingis sa 18 poena bio najefikasniji u poraženom timu.

Očekivano, Boston Seltiksi su lako izašli na kraj sa najgorim timom Istočne konferencije Detroit Pistonsima i slavili rutinskih 111:99.

Džejson Tejtum je nešto slabije ušao u meč, promašio prvih pet šuteva, ušao u problem sa faulovima i pogodio samo tri od 10 šuteva u prvom poluvremenu. Ali je onda naštelovao nišanske sprave, odigrao sjajnu treću četvrtinu u kojoj je ubacio 18 poena i doneo prednost Bostonu od 23 razlike. Morao je da povuče i u četvrtoj četvrtini kada je Detroit prišao na samo sedam poena zaostatka, pa je meč završio sa 34 poena, 11 skokova i šest asistencija. U timu nije bilo Džejlena Brauna, ali pomogao mu je Derik Vajt sa 23 poena. Bojan Bogdanović je na drugoj strani bio najefikasniji sa 21 poenom.

Čikago je uz dabl-dabl Nikole Vučevića (22 poena, 12 skokova) sjajanom igrom u poslednjoj četvrtini zabeležio ubedljiv trijumf nad Sparsima, dok je Sakramento u Hjustonu ubacio 140 poena i nastavio sa fenomenalnom sezonom.

NBA

Detroit - Boston 99:111

/Bogdanović 21 - Tejtum 34/

Vašington - Klivlend 91:114

/Porzingis 18 - Garland 23, Alen 23/

Bruklin - Los Anđeles Klipers 116:124

/Tomas 47 - Džordž 29/

Čikago - San Antonio 128:104

/Vučević 22 - Džonson 21/

Hjuston - Sakramento 120:140

/Grin 27 - Marej 30/

Juta - Dalas 111:124

/Klarkson 26 - Grin 29/

Golden Stejt - Oklahoma

Portland - Milvoki



tagovi

Kem TomasDžejson TejtumKajri Irving

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara