Norman Pauel (Foto: AFP)
Norman Pauel (Foto: AFP)

Trejd Klipersa i Portlanda, Pauel i Kovington u Los Anđelesu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 21:12

Erik Bledso, Džastis Vinslou i Kion Džonson u paketu sa pikom druge runde završili u Oregonu

Bliži se kraj roka za trejdove u NBA (10. februar) i timovi su počeli da povlače poteze. Prvi veći povukli su Los Anđeles Klipersi, koji su doveli dva vredna pojačanja iz Portlanda. Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, četu Tajrona Lua pojačaće Norman Pauel i iskusni Robert Kovington, dok u suprotnom smeru odlaze Erik Bledso, Džastis Vinslou, Kion Džonson i pik druge runde za 2025. godinu.

Trejlblejzersi igraju sezonu za zaborav, pa je veliko pitanje i šta će biti sa Demijanom Lilardom, koji je nedavno izjavio da ne želi da bude deo ekipe koja nije spremna da se bori za plej-of. Sudeći prema poslednjem potezu, rukovodstvo tima iz Oregona se sprema da okrene novi list.

Izabrane vesti

Zahvaljujući napretku mladog Enfernija Sajmonsa Trejlblejzersi su pristali da se rastanu sa dvojicom bitnih igrača - što se posebno odnosi na Pauela koji je pre godinu i po dana stigao kao veliko pojačanje i zbog kojeg se Portland odrekao Gerija Trenta Džuniora i Rodnija Huda. Čonsi Bilaps je dobio čoveka više u rotaciji, ali je izgubio jednog od najboljih igrača i utisak je da je ovim trejdom Portland napravio korak unazad.

Što se tiče Klipersa, čini se da su napravili sjajan potez. Pauel se dokazao kao potentan napadač, atletski veoma sposoban, a pritom je minulog leta potpisao petogodišnji ugovor težak 90.000.000 dolara pa će uprava tima iz Grada anđela imati potpunu kontrolu nad njegovom sudbinom. Utisak je i da bi mogao odlično da se uklopi sa Polom Džordžom i Kavajem Lenardom, a posebno bi od značaja mogao da bude ekipi ove sezone, s ozbirom da su sve manje šanse da se Lenard vrati na parket.

Kovington na leto postaje slobodan igrač, ali će poslužiti da popuni rupu nastalu zbog Lenardove povrede u rotaciji. Dokazan je defanzivac, vrlo dobar šuter i ima veliko iskustvo iza sebe u najjačoj ligi sveta. Ovim potezom Klipersi su istakli ambicije da se bore za visok plasman i pored činjenice da nemaju najboljeg igrača na raspolaganju. Trenutno su osmi na Zapadu sa polovičnim učinkom (27-27), Portland je 10. sa šest pobeda manje (21-31).


tagovi

Portland TrejlblejzersLos Anđeles KlipersNorman PauelErik Bledso

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara