(©KK Mega / Ivica Veselinov)
(©KK Mega / Ivica Veselinov)

U derbiju kola ABA lige Zvezda dočekuje Megu: Kvalitet protiv talenta

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 14:42

Radonjić: Pokazali su da mogu da savladaju svakoga na domaćem i gostujućem terenu, Zato moramo uz maksimalan respekt i vrlo čvrstom igrom da uđemo u utakmicu. Jovanović: Utakmicu shvatamo kao izazov da odmerimo snage sa igračima koji se takmiče na najvišem mogućem nivou u Evropi.

Crvena zvezda će do pauze za kup takmičenje (11-14. februar) odigrati još tri meča. Prvi je sutra (18.00) "Aleksandar Nikolić" protiv Mege, koja je u prvom delu sezone poklekla tek u samom finišu utakmice.

"Očekuje nas utakmica sa ekipom u kojoj se nalazi brojni mladi igrači velikog talenta. Predvođeni iskusnim Tepićem, u dosadašnjem delu sezone pokazali su da mogu da savladaju svakoga na domaćem, ali i gostujućem terenu. Zbog toga, moramo uz maksimalan respekt i vrlo čvrstom igrom da uđemo u ovu utakmicu", kaže trener crveno-belih Dejan Radonjić čijim je ekipama i u njegovom prethodnom mandatu na klupi Zvezde, tim stacioniran na Voždovcu, tada sa Dejanom Milojevićem kao trenerom, znao da zadaje rezultatske muke.

Izabrane vesti

Brojne međuosbne mečeve kako neizvesne, ali tako i one sa ubedljivim trijumfom crveno-belih odigrao je Ognjen Dobrić. Priseća se poslednjeg, koji je Zvezda dobila posle neizvesne završnice.

"Ne samo plasmanom na tabeli, već i igrama su pokazali da poseduju veliki kvalitet, posebno u mečevima sa timovima koji gaje ambicije da se nađu na vrhu tabele. Spoj su mladih i vrlo iskusnih igrača što se u njihovom slučaju pokazalo kao dobra kombinacija. Moramo maksimalno oprezno i angažovano da uđemo u meč", oprezan je Dobrić.

Ni istorija duela ekipa Vlade Jovanovića sa Crvenom zvezdom nije kratka. Svojevremeno se kao pomoćni, zatim i glavni trener Partizana radovao pobedama nad crveno-belima, a od letos na košarkaški put izvodi talentovanu generaciju Mege.

"Suvišno je da se priča o kvalitetu Zvezde. Tokom prvog dela sezone se pojačala na poziciji beka i centra, a posle su i kompletirala povratkom nekoliko važnih igrača koji su odustovali zbog povreda i korona virusa. Znamo šta nas očekuje i šta odlikuje crveno-bele, pre svega jako agresivna odbrana uz mnogo kontakta na koju mi moramo da nađemo odgovor. Svi ostali košarkaški elementi neće biti važni ukoliko ne uspemo da odgovorimo igri u kontaktu koju Zvezda nameće, kako u odbrani, tako i u napadu. Moramo da budemo koncentrisani. Ne smemo da dozvolimo Zvezdi da iz naših izgubljenih lopti trči i da ima drugi napad posle skoka. Utakmicu shvatamo kao izazov da odmerimo snage sa igračima koji se takmiče na najvišem mogućem nivou u Evropi. Nadam se da ćemo da pružimo dobar otpor i odigramo pravi meč svih 40 minuta", ceni rivala Jovanović, ali najavljuje da njegovi klinci neće spuštenog garda krenuti na tim s najmanje poraza u ABA ligi.

Poput Jovanovića i Milenko Tepić, najiskusniji u Megi, kao igrač Partizana upisao je veliki broj derbija.

"Očekuje nas jako teška utakmica protiv jedine evroligaške ekipe iz ABA lige. Odlično je popunjena na svim pozicijama, a dolaskom novog trenera preraspodelili su uloge u ekipi gde su se igrači koji su i ranije sarađivali sa Radonjićem brže adaptirali, a drugi hvataju ritam u hodu. Vraćaju im se momci koji su bili bolesni, doveli su i Nnoka, imaju dugačak roster, pravljen za dve, tri utakmice nedeljno. Svakako su favoriti. Mi smo vezali pobede u poslednje dve utakmice, što je važno da možemo rasterećeno da se pripremimo za ovaj susret. Sigurno će ritmom da pokušaju da naprave prednost. Moramo na to da se adaptiramo, da vidimo gde i kako možemo da napadnemo Zvezdu i ako nam se ukaže šansa, da probamo da ih iznenadimo", kaže Tepić.

ABA LIGA – 17. kolo

Subota:

FMP – Budućnost 88:99

/Nenadić 13 – Kobs 20/

Cedevita Olimpija – Partizan 78:65

/Blažič 28 - Jaramaz 15/

Mornar Bar - Borac Čačak 86:72

/Gordić 22 - Džons 20/

Nedelja:

19.00: (1,60) Cibona (14,5) Krka (2,55)

Ponedeljak:

18.00: (1,05) Crvena zvezda (25,0) Mega (8,50)

21.00: (1,17) Igokea (20,0) Split (5,50)




tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanDejan RadonjićVlade JovanovićMilenko Tepić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara