Utakmica Evrolige, ©Star Sport
Utakmica Evrolige, ©Star Sport

U ponedeljak odluka o budućnosti Evrolige: Glasa 11 klubova, Zvezda se ne pita u prvom krugu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 20:59

Bertomeu "seče" ako bude bilo potrebe, Skupština će dati „amin“

Španski As piše, a Eurohups potvrđuje: odlučujući sastanak Evrolige kada je nastavak sezone u pitanju biće održan 25. maja i to elektronskim putem.

Evroliga će održati online sastanak na kom će 11 klubova sa licencom (Anadolu Efes, Baskonija, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Žalgiris) odlučivati da li će sezona 2019/2020 nastaviti na terenu ili neće, dodaje As.

Izabrane vesti

Ne samo da se ističe kada će biti sastanak, već se objašnjavaju i detalji.

Naime, i Đordi Bertomeu bi mogao da utiče na ishod u slučaju da bude nerešeno. Pitate se, kako da bude nerešeno ako glasa 11 timova, a takva situacija će se dogoditi ako jedan od klubova ne bude učestvovao na sastanku, ili recimo ako ne bude dao glas jednoj od dve opcije.


Za odluku će biti potrebna većina. Ali, tu nije kraj.

Posle toga će uslediti Skupština Evorlige u kojoj će učestvovati svih 18 klubova (dakle, i naš predstavnik Crvena zvezda) i na njoj bi trebalo da se prvobitna odluka "verifikuje" i da na taj način postane konačna.

Deluje da će ovaj drugi deo biti samo protokolaran, te da će se teško tu išta menjati u odnosu na ono što prvo reše najvažniji klubovi Evrolige sa dugogodišnjim licencama.

Evroliga će klubovima dostaviti protokol, sve moguće scenarije, sve razloge "za" i "protiv" nastavka sezone. Takođe, i dvorane koje bi mogle da ugoste utakmice bez navijača.

Eurohups potvrđuje da je Beograd glavni kandidat za održavanje finalne faze Evrolige, ali i da su Atina, Keln i Kaunas lokacije koje Evroliga smatra mogućim.

Samo, prvo da vidimo šta će 11 timova sa licencama odlučiti u ponedeljak 25. maja koji je dan “D”.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara