Fakundo Kampaco ©Reuters
Fakundo Kampaco ©Reuters

U svojoj drugoj kući, pred svojim navijačima - direktno za Mundobasket!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 14:08

Gaučosi, predvođeni Fakundom Kampacom, protiv Dominikasnske Republike (01.00) direktno odlučuju o plasmanu na Svetsko prvenstvo

Argentina je pobedom nad Kanadom došla u situaciju da o direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo u košarci odlučuje u svom dvorištu. Zapravo, radi se o drugoj kući Fakunda Kampaca, dvorani Polideportivo Islas Malvinas, gde je stasao kao igrač šest godina nosio dres Penjarola iz Mar del Plate. Sadašnji as Crvene zvezde je potom izgradio veliku karijeru, a sada će na tom mestu biti u prilici da svom timu donese učešće na Mundobasketu.

Kampaco je pre dva dana dabl-dabl učinkom predvodio Gaučose do vredne pobede nad Kanadom, kojom su Argentinici došli u situaciju da drže sudbinu u svojim rukama. Da pre dva dana nisu slavili na ovom istom mestu večras protiv Dominikanske Republike (01.10, Sportklub 1) bi im bila neophodna pobeda sa više od 11 poena razlike, s obzirom da je početkom novembra prošle godine u Santo Domingu bilo 80:69 za domaćina. Ovako, obe selekcije imaju skor od osam pobeda i tri poraza, pa će pobednik osigurati kartu za Filipine, Japan i Indoneziju, dok će poraženi morati da se oslanja na ishod rezultata meča između Brazila i Sjedinjenih Američkih Država (01.10, Sportklub 3).

Izabrane vesti

Kampaco je rođen u Kordobi, a sa 17 godina je zadužio dres Penjarola, gde je postao jedan od dragulja argentinske košarke. Pod njegovom dirigentskom palicom, klub iz Mar del Plate je postao prvi argentinski klub koji je vezao tri šampionske titule, a 2014. je došao i do četvrtog trofeja. U dva od četiri finala je bio MVP. Sve to je bio početak trofejnog niza na svim mogućim klubovima za koje je igrao.

Publika je pre dva dana silno bodrila Kampaca, a sada će imati dodatni motiv, pošto se odlučuje o Mundobasketu.

"Odigrali smo posebnu utakmicu. Možda smo krenuli malo brzopleto i uznemireno, ali smo kasnije bili pametni i koncentrisani, posebno u odbrani. To se najbolje videlo kada smo mnogo puta umeli da iskontrolišemo ritam igre, napravimo dobar izbor šuteva i organizujemo brze napade. Pobeda nad Dominikanom nas vodi na Svetsko prvenstvo, veća motivacija od toga ne postoji", poručio je Kampaco.

Plejmejker Crvene zvezde je protiv Kanade postigao 13 poena i imao 11 asistencija i četiri skoka. Zajedno sa vremešnim Karlosom Delfinom pomaže selekciji Pabla Priđonija da izbori učešće na Mundobasketu. Kampaco sa svojom reprezentacijom ima srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva u Kini 2019. godine.

KVALIFIKACIJE ZA SP, JUŽNA AMERIKA - 12. KOLO:

GRUPA E:

01.10: (1,20) Argentina (19,00) Dominikanska Republika (5,00)

01.10: (1,55) Panama (14,5) Bahami (2,70)

01.10: (1,80) Venecuela (14,5) Kanada (2,15)

GRUPA F:

01.10: (1,55) Brazil (14,50) SAD (2,70)

01.10: Kolumbija - Portoriko

01.10: (4,40) Urugvaj (17,0) Meksiko (1,25)



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023Fakundo Kampacokošarkaška reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara