Evroliga (©Reuters)
Evroliga (©Reuters)

Uoči sastanka Evrolige: Pet klubova preti tužbom zbog Bertomeua, Bodiroge, Asvela, Bajerna...

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 10:10

Mnogo bure pred susret vlasnika elitnog takmičenja

Sastanak deoničara Evrolige zakazan za petak trebalo je kao jednu od glavnih tema da ima predlog da se Dejan Bodiroga postavi za novog predsednika, međutim kako se najavljuje iz dobro obaveštenih evropskih medija uvertira današnjeg okupljanja je veliki konflikt koji bi mogao da preraste u tužbu.

Prema saznanjima lista Mundo Deportivo, Barselona, Real Madrid, Baskonija, Anadolu Efes i Fenerbahče protivnici su smene Đordija Bertomeua i predloga da proslavljeni srpski as postane novi predsednik, sve pod izgovorom da postoji manjak vere da promene ne bile u skladu sa osnovnim komercijalnim principima rada ove profesionalne organizacije, a ni sa procedurama na koje su pristali klubovi kao vlasnici takmičenja.

Izabrane vesti

Takođe, pomenutih pet organizacija veruju da bi kompletan biznis plan Evrolige mogao da dođe u rizik od urušavanja. Sa druge strane ostalih šest timova, odnosno CSKA Moskva, Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi Tel Aviv, Žalgiris i milanska Olimpija su za navedene promene, zbog čega ih druga strana optužuje za “zloupotrebu moći“ zbog čega im se na teret stavlja da “stvaraju konfuziju čime štete ugledu Lige i organizacije“.

03.00: (1,80) Minesota (14,5) Denver (2,15)

I nije samo to. Naime, ova šestorka se takođe suočava sa optužbama da “namerno odlažu realizaciju prethodno izglasanih odluka“, što između ostalog znači i da se ne dozvoljava uključivanje minhenskog Bajerna i Asvela među vlasnike Evrolige.

Katalonski list najavljuje da će Barsa, Real, Baskonija, Efes i Fener pokrenuti čak i sudski postupak kako bi “odbranili svoja prava i interese“.

Moglo bi ovde da bude svašta do kraja...


tagovi

EvroligaĐordi BertomeuDejan Bodiroga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara