Košarkaši Srbije proslavljaju pobedu sa navijačima (©fiba.basketball)
Košarkaši Srbije proslavljaju pobedu sa navijačima (©fiba.basketball)

Vanja Marinković: Najbitnije da furamo svoje, u se i u svoje kljuse, a u napadu se zna ko vodu nosi

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 12:59

Sjajna atmosfera među reprezentativcima Srbije posle plasmana u polufinale Svetskog prvenstva

Prvi polufinalista 19. izdanja FIBA Svetskog prvenstva je reprezentacija Srbije. Orlovi su razbili Litvaniju 87:68, predvođeni Bogdanom Bogdanovićem koji je ubacio 21 poen, uz indeks korisnosti 25.

Proglašen je kapiten za igrača utakmice, ali svi su dali ogroman doprinos velikoj pobedi. Tako i najmlađi među srpskim reprezentativcima, talentovani Nikola Jović.

Izabrane vesti

"Sjajan osećaj, pokazali smo koliko dobro možemo da igramo, koliko smo svi zajedno i pokazali smo to pre svega u odbrani, mislim da su to svi videli. Mnogo mi je drago zbog ovih momaka, zaslužili smo ovo. Posvećujemo ovo i Boriši, poslao nam je poruku prvi put posle operacije pred utakmicu. Da se što pre oporavi i vrati na teren, volimo ga kao brata", posvetio je i as Majami Hita pobedu Boriši Simaniću, koji se u bolnici u Manili oporavlja od operacija zbog povrede bubrega (na kraju mu i odstranjen).

Ispustili su Orlovi plus 16 protiv Italije i odmah se javila sumnja u njihov konačan domet, ali demantovali su sve koji im nisu verovali sa dve sjajne partije protiv Dominikanske Republike i Litvanije.

"Ostali smo zajedno. Moglo je da se vidi posle Italije da to nije naš maksimum. Bili smo spremni, pokazali smo na prošloj i na ovoj utakmici koliko možemo i koliko smo u stvari spremni".

Veruje Nikola da još ima prostora za napredak. U polufinalu Srbija će igrati protiv Kanade ili Slovenije.

"Bićemo još bolji, spremićemo se. Imamo Vanju Marinkovića, biće sve u redu", zaključio je Jović i napravio odličan uvod za Marinkovića da nastavi.

Bek Baskonije je svestan težine ovog rezultata.

"Malo smo se mučili u startu, bili stegnuti. Veliki je ulog bio, ali kad nas je pustilo sve, ušli smo u naš ritam i uveli njih. Trčali smo, davali dosta poena iz kontri - baš velika pobeda".

Odlična je atmosfera među reprezentativcima, svi su odigrali na vrhunskom nivou i pobedili Litvance kao tim.

"Svi igramo sve, u odbrani pogotovu. U napadu se zna ko vodu nosi. Šegi, ja, Gudura, Avram, Deda, Fića, Jovke, svi radimo šta nam se kaže. Najbitnije je da furamo svoje, u se i u svoje kljuse. Tako je i danas bilo. Nije bitno da li su bili oni ili Ameri, igrali bi isto, da li bi dobili i njih, ne znam, ali način igre se ne menja", zaključio je Marinković.


tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija SrbijeNikola JovićVanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara